Η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στον Πεντάλοφο

 

Μία σημαντική ημέρα για τον ιστορικό και πανέμορφο #Πεντάλοφο #Βοΐου! Η επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας #Μενδώνη. 
Όπως γράφει ο περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης 
 "σηματοδοτεί το επόμενο βήμα στο εγχείρημα μας, μαζί με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη #Πτωχό, να δημιουργηθούν Σχολές Πέτρας & Παραδοσιακών Μορφών Δόμησης στον Πεντάλοφο και στα #Λαγκάδια Αρκαδίας. 



 Ένας στόχος που δίνει αξία στο τεράστιο απόθεμα του τόπου, Πολιτιστικό, Οικιστικό, Φυσικό, Ιστορικό. Φέρνει στο προσκήνιο την τέχνη των μαστόρων, των πετράδων, των #Ζουπανιωτών! 
Ενώνουμε δυνάμεις για να διατηρήσουμε και να αναγεννήσουμε την άυλη πολιτιστική κληρονομιά μας.
 Ευχαριστούμε θερμά της κ. Μενδώνη που αγκάλιασε την προσπάθεια μας και πολύ σύντομα προχωρήσαμε στα επόμενα βήματα για τη δημιουργία της Σχολής σε συνεργασία με τα Υπουργεία #Πολιτισμού και #Παιδείας.
Ευχαριστώ επίσης το Δήμο Βοΐου και την Τοπική Κοινότητα Πενταλόφου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πενταλόφου, το σωματείο «Φίλοι Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής-ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ», τον Καθηγητή του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ Βασίλη Γκανιάτσα, του συνεργάτες του, τους φοιτητές του και βέβαια την φίλη, συνεργάτη, Περιφερειακή Σύμβουλο, Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης και μόνιμη κάτοικο Πενταλόφου Έφη Ράνδου". 




#ΔυτικήΜακεδονία #Βόιο #Πεντάλοφος #Πετράδες #Ζουπάνι #ΥΠΠΟ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια