Εκκαθάριση επικουρικών συντάξεων

 



Από τον Απρίλιο του 2024 και μετά από πολλές παρεμβάσεις – παραστάσεις του Σωματείου προς τις διευθύνσεις Μηχανογράφησης τόσο της ΔΕΗ αλλά και του E-EΦKA – ETEAEΠ αφού ξεπεράσαμε το πρόβλημα περί προσωπικών δεδομένων αποδέχθηκε η ΔΕΗ να υπάρχει δυνατότητα η μηχανογράφηση του e-efka να αντλεί τα προσωπικά στοιχεία του κάθε συνταξιούχου από την πληροφορική της ΔΕΗ για τους συνταξιούχους που βγήκαν στη σύνταξη από 1/1/2021 έως και 31/12/2023.

Το παραπάνω σύστημα είναι αυτοματοποιημένο (fast track) και δεν επιδέχεται παρέμβαση ανθρώπινου παράγοντα. Στο πρώτο στάδιο της εφαρμογής (Απρίλιος 2024) αντλούσε στοιχεία μόνο για συνταξιούχους που βγήκαν στη σύνταξη με κοινές διατάξεις. Στη συνέχεια δόθηκαν νέα δεδομένα και αντλεί και στοιχεία για συνταξιούχους που έφυγαν στη σύνταξη με διατάξεις ΥΒΑΕ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Το αυτοματοποιημένο σύστημα FAST TRACK δεν έχει τη δυνατότητα να αντλεί στοιχεία σύμφωνα με την ημερομηνία αποχώρησης του κάθε συνταξιούχου της συγκεκριμένης περιόδου.

Σημασία έχει όμως ότι από την εφαρμογή του μέχρι και σήμερα έχει εκδώσει αποφάσεις (ΜΟΝΟ ΜΕ ΧΡΟΝΟ ΔΕΗ) πάνω από 2.500. Αναμένουμε την περαιτέρω βελτίωση του αφού οι προγραμματιστές – αναλυτές διαπιστώνουν τεχνικές δυσκολίες τις οποίες επεξεργάζονται και δίνουν νέα δεδομένα για την αναγνώριση των ατομικών στοιχείων των συνταξιούχων της ανωτέρω περιόδου.

Το θετικό αυτής της εξέλιξης είναι ότι η αναμονή 44 μηνών για συνταξιούχους πριν την 1/1/2021 αποτελεί παρελθόν.



Η πρόβλεψή μας σύμφωνα με πληροφορίες από τη Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης είναι ότι μέχρι τέλη του έτους του 2024 θα έχουν εκδοθεί οι αποφάσεις τους για το χρονικό διάστημα από 1/1/2021 έως και 31/12/2023.







* ΣΗΜΕΙΩΣΗ : ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ – ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΔΕΛΤΙΟΥ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΊΤΕ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Ε.Η.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια