Χρυσό Σταυρό στον "χρυσό" άνθρωπο πάνω από όλα... Μισός αιώνας προσφοράς. Τιμή στον πατέρα Δημήτρη

Σήμερα η Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Παύλος, τίμησαν με το ανώτατο παράσημο της μητρόπολης μας, τον χρυσό Σταυρό του Αγίου Νικολάου, τον π. Δημήτριο Χαρισίου για τα 50 χρόνια αδιάλειπτης ιερατικής παρουσίας και προσφοράς του στον μητροπολιτικό μας ναό, τον Άγιο Νικόλαο. 

Η ανάρτηση του Χάρη Κουζιάκη επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Κοζάνης 
Είναι μια μεγάλη τιμή για έναν άξιο ιερωμένο και άνθρωπο που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην ιεροσύνη, την χριστιανική πίστη και την διακονία του ποιμνίου του και όλων των Κοζανιτών. 

Το μεγαλύτερο παράσημο φυσικά για τον παπαΔημήτρη είναι η αγάπη των πιστών, των πνευματικών του παιδιών, των μαθητών του και όλων των κατοίκων της Κοζάνης, μια αγάπη, που πάντα με το χαμόγελο, δέχεται και επιστρέφει ανιδιοτελώς και με ταπεινότητα όπως αρμόζει σε κάθε άξιο ιερέα. Παράσημο για αυτόν είναι το κομμάτι εκείνο της θρησκευτικής συνείδησης όλων των πιστών Κοζανιτών που συνδέουν το πρόσωπο του με τον Αϊ Νικόλα και την ιδέα της γνήσιας και αξίας ιεροσύνης.

Εμείς, η οικογένεια του, που τον έχουμε γνωρίσει ως θείο Τάκη στις ανθρώπινες στιγμές του και γνωρίζουμε καλά την αγάπη που απλόχερα χαρίζει σε κάθε έκφανση της ζωής του, δεν μπορούμε παρά να αισθανόμαστε περήφανοι γι'αυτόν και το έργο του και να γίνουμε ένα με τον υπόλοιπο λαό και κλήρο που αναφώνησαν σήμερα με χαρά το ΑΞΙΟΣ!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια