Λίγοι και καλοί....Συγκέντρωση στην Κοζάνη για την εργατική Πρωτομαγιά

 


Συγκέντρωση στην Κοζάνη

Η Πρωτομαγιά για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους πολίτες της χώρας σηματοδοτείται από την ακρίβεια

Απεργία των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαίου, ενώ η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρθηκε την Τρίτη του Πάσχα (7-5-2024) με υπουργική απόφαση.

Στην Κοζάνη η συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία.

Όπως τόνισαν τα μέλη του εργατικού κέντρου Κοζάνης μιλώντας στην συγκέντρωση

“Η Πρωτομαγιά του 2024 βρίσκει για μια ακόμα χρονιά τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας, αντιμέτωπους με μια άνευ προηγουμένου κρίση όπου η ακρίβεια, η κοινωνική φτώχεια, ο περιορισμός εργασιακών δικαιωμάτων, η επισφάλεια και η ανασφάλεια στους χώρους εργασίας, είναι οι κυρίαρχες συνέπειες των εφαρμοζόμενων πολιτικών. Την Εργατική Πρωτομαγιά ανανεώνουμε τον αγώνα  για ένα παρόν και ένα μέλλον με προοπτική και ελπίδα, για εμάς και τα παιδιά μας. Χωρίς ακρίβεια, κοινωνική φτώχεια, εργασιακή ανασφάλεια και ανισότητες”

” Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ “Ο Πυλώνας”


Η Πρωτομαγιά του 2024 για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους πολίτες της χώρας σηματοδοτείται από την ακρίβεια, την ανεργία την υποαπασχόληση, την ανασφάλεια και την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Οι διεθνείς εξελίξεις οι συνεχιζόμενοι πόλεμοι σε Ουκρανία, Μέση-Ανατολή, οι μεταναστευτικές ροές και η έξαρση των εθνικισμών εντείνουν την ανασφάλεια στους πολίτες και αποτελούν άλλοθι για τις κυβερνήσεις να επιβάλλουν αντιλαϊκές πολιτικές.

Στη χώρα μας και ιδιαίτερα στην περιοχή μας κυρίαρχο είναι το κλίμα της παρακμής, που έχει ως συνέπεια την μαζική μετανάστευση των νέων οι οποίοι μη βλέποντας καμία προοπτική στον τόπο τους αναζητούν την τύχη του σε άλλες περιοχές της χώρας και του εξωτερικού.

Οι συνταξιούχοι τιμούν τη φετινή πρωτομαγιά συμμετέχοντας στις συγκεντρώσεις που γίνονται στις πλατείες των πόλεων και καταθέτοντας στεφάνι στη μνήμη όλων όσων αγωνίστηκαν για τα εργασιακά δικαιώματα.


Σωματείο Ένωση

Οι εργαζόμενοι ανά τον κόσμο θα πρέπει να έχουν πάντα στη μνήμη τους, τον μεγάλο αγώνα που δώσανε οι εργάτες του Σικάγου για τα δίκαια αιτήματα τους, ανοίγοντας τον δρόμο της διεκδίκησης:
Για Αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων, Ισότητα, Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη.
Βλέπουμε πως χρόνο με το χρόνο, αφενός μεν οι αγώνες των εργαζομένων δίνονται στοχευμένα, αφετέρου βιώνουμε την λιτότητα, την φτώχια , την ανεργία και την αδικία.
Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι έχουν υποχρέωση να ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ και να ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια