Ξεκίνησε σήμερα με πολύ μεγάλη επιτυχία το BALKAN ENERGY FORUM στα Κοίλα Κοζάνης με υπογραφή Στάθη Κωνσταντινίδη


Ξεκίνησε σήμερα πολύ μεγάλη επιτυχία 
Το BALKAN ENERGY FORUM στα Κοίλα Κοζάνη. 


Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στο συνέδριο είπε:

“Δεν κατάγομαι από τη Δυτική Μακεδονία, αλλά έχω αγαπήσει πολύ την περιοχή. Τα τελευταία 2 χρόνια ο πρωθυπουργός με τίμησε με το χαρτοφυλάκιο της δίκαιης μετάβασης. Κατά τη διάρκεια του φόρουμ θα ακουστούν πολλά και θα μελετήσουμε τα συμπεράσματα για να φέρουμε τα καλύτερα αποτελέσματά. Το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων είμαι μια ομπρέλα όπου κάτω από αυτή βρίσκεται το ταμείο ανάκαμψης, οι ευρωπαϊκοί πόροι, αλλά και το εθνικό πρόγραμμα ανάπτυξης. Για το 2024 το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Ελλάδας ανέρχεται σε 12, 2 δις ευρώ το πιο μεγάλο πρόγραμμα των 14 τελευταίων ετών”.



Από την πλευρά του ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης σημείωσε πως “υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από όλους τους εκπροσώπους των φορέων των πολιτικών κομμάτων, της κυβέρνησης και των επιχειρηματιών για το φόρουμ, προκείμενου να έρθουν στον συνέδριο και μαζί με ακαδημαϊκούς και φορείς από ερευνητικά κέντρα να καταθέσουν τις απόψεις τους για το που πάει η Ευρώπη σε σχέση με την ενέργεια και βεβαίως να καταγράψουμε την πορεία της μετάβασης. Πρόθεση μας μας είναι να συνεχιστεί αυτή η διοργάνωση και τα επόμενα χρόνια με τη σύμπραξη της ΔΕΘ.”

Το διεθνές συνεδριακό και εκθεσιακό γεγονός για την ενέργεια, που θα ολοκληρωθεί στις 25 Μαΐου, διοργανώνεται από το Υφυπουργείο Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης και τη ΔΕΘ-Helexpo. Συνδιοργανωτή έχει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Κοζάνης, ενώ υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονία.
Στο συνεδριακό σκέλος, καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου, θα αναπτυχθεί μια πλούσια και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θεματική ατζέντα, την οποία πλαισιώνουν διακεκριμένοι ομιλητές από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό χώρο. Αντίστοιχα, στο εκθεσιακό, θα λειτουργεί έκθεση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, προσβάσιμη σε όλους τους επισκέπτες, με εκθέτες εταιρείες και φορείς που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.



















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια