Πράξη δεύτερη... φώς στο τούνελ για τα ενεργειακά στην περιοχή. 2η ημέρα του balkan energy forum


Συνεχίζεται και σήμερα το συνέδριο για την ενέργεια στα Κοίλα Κοζάνης, το οποίο διοργανώνεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης) και η ΔΕΘ-HELEXPO, σε συνεργασία με τους βασικότερους εθνικούς και περιφερειακούς θεσμικούς και επιχειρηματικούς φορείς, διοργανώνουν το Balkan Energy Forum.



Σήμερα παρούσα και η υφυπουργός περιβάλλοντος Αλεξάνδρα Σδούκου αλλά και η Μαρία Σπυράκη υποψήφια ευρωβουλευτής. 

Η κα Σδούκου τόνισε μεταξύ άλλων πως το συνέδριο γίνεται στην κατάλληλη περιοχή καθώς η περιοχή αποτελεί την καρδιά τής ενέργειας.

Με αρωγό το Δήμο Κοζάνης, με συνδιοργανωτή το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης, την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Συνεδριακό-Εκθεσιακό Γεγονός προσβλέπει να αποτελέσει τόπο εμπεριστατωμένου διαλόγου στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου της Δίκαιης Ενεργειακής Μετάβασης, αλλά και των μεγάλων επενδύσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στη περιοχή της Κοζάνης.

Σημαντικές επιχειρήσεις του κλάδου συμμετέχουν στην έκθεση που πλαισιώνει το διήμερο Forum, στο οποίο θα καταθέσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους διακεκριμένοι ομιλητές από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό χώρο της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Δεκατρείς θεματικές ενότητες που καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο θεματολογίας, από τις ευρωπαϊκές πολιτικές για την ενέργεια και το κλίμα, μέχρι τις βαλκανικές αγορές των ΑΠΕ, την αγορά υδρογόνου, τη βιοοικονομία και κυκλική οικονομία, τις ελληνικές κλιματικά ουδέτερες πόλεις και τη μετάβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη μεταλιγνιτική εποχή, περιλαμβάνει το Balkan Energy Forum που διοργανώνουν το ΥΜΑΘ και η ΔΕΘ-Helexpo, στα Κοίλα Κοζάνης, από τις 23 έως τις 25 Μαΐου 2024.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει αρωγό το Δήμο Κοζάνης, συνδιοργανωτή το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης, υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας, ενώ συνεργάζεται με βασικούς εθνικούς και περιφερειακούς θεσμούς και επιχειρηματικούς φορείς.

Βασικός στόχος του συνεδριακού και εκθεσιακού γεγονότος είναι να αποτελέσει τόπο εμπεριστατωμένου διαλόγου στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου της Δίκαιης Ενεργειακής Μετάβασης και των μεγάλων επενδύσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην περιοχή της Κοζάνης. Επιπρόσθετα, να αναδείξει τα πλέον σημαντικά και επίκαιρα θέματα που αφορούν στην ενεργειακή προοπτική της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων. Για τον λόγο αυτό, διακεκριμένοι ομιλητές από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό χώρο της Ελλάδας και του εξωτερικού, θα καταθέσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, ενισχύοντας τον δημόσιο εθνικό και ευρωπαϊκό διάλογο για την πράσινη και κλιματικά ουδέτερη ανάπτυξη.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια