Το λεωφορείο του υδρογόνου έκανε «στάση» στο 1ο ΕΚ Κοζάνης

 Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Κοζάνης σε συνεργασία με το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας – CluBE, πραγματοποίησαν ενημερωτική εκδήλωση στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου TRIERES (κοιλάδα υδρογόνου μικρής κλίμακας), η οποία ήταν ενταγμένη στο 3ο JIVE Roadshow, σταθμός του οποίου αποτέλεσε και η Κοζάνη.

Στην εκδήλωση, το αστικό λεωφορείο που κινείται με υδρογόνο έκανε την προγραμματισμένη «στάση» στην εκπαιδευτική μονάδα και οι εκπρόσωποι του φορέα παρουσίασαν τη νέα τεχνολογία και τις εφαρμογές του υδρογόνου στην κινητικότητα του μέλλοντος.
 

Επιπλέον δόθηκε η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς αλλά και όσους ενδιαφέρονται για την τεχνολογία, να δουν από κοντά την κατασκευή του οχήματος και να αντιληφθούν ως επιβάτες τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σε μια σύντομη διαδρομή.

Παράλληλα, από τη συζήτηση που ακολούθησε, αναδείχθηκε ο ρόλος που καλείται να παίξει η επαγγελματική εκπαίδευση στο μέλλον και οι αντίστοιχες προκλήσεις στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί.

 

Το στοιχείο αυτό προέκυψε και στο πρόσφατο Balkan Energy Forum, όπου όπως ειπώθηκε από στελέχη της αγοράς, η έρευνα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα πρέπει να υποστηρίζεται και με την εκπαίδευση και την επανακατάρτιση του τεχνικού προσωπικού στα νέα αντικείμενα, τα οποία εντάσσονται σταδιακά στα προγράμματα των ΕΠΑΛ, όπως ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κυψέλες καυσίμων, ηλεκτροκίνηση και άλλα εφαρμοσμένα γνωστικά πεδία που πλέον υποστηρίζονται και από τις απαραίτητες υποδομές.

Ο Διευθυντής Βασίλειος Μπουντιούκος και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Κοζάνης ευχαριστούν τον κ. Νικόλαο Ντάβο, τους συνεργάτες του CluBE και τα στελέχη του ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Κοζάνης για την υλοποίηση της ενημέρωσης.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια