Με 13 θεματικές ενότητες το Balkan Energy Forum στην Κοζάνη

 


 


Δεκατρείς θεματικές ενότητες που καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο θεματολογίας, από τις ευρωπαϊκές πολιτικές για την ενέργεια και το κλίμα, μέχρι τις βαλκανικές αγορές των ΑΠΕ, την αγορά υδρογόνου, τη βιοοικονομία και κυκλική οικονομία, τις ελληνικές κλιματικά ουδέτερες πόλεις και τη μετάβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη μεταλιγνιτική εποχή, περιλαμβάνει το Balkan Energy Forum που διοργανώνουν το ΥΜΑΘ και η ΔΕΘ-Helexpo, στα Κοίλα Κοζάνης, από τις 23 έως τις 25 Μαΐου 2024.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει αρωγό το Δήμο Κοζάνης, συνδιοργανωτή το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης, υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας, ενώ συνεργάζεται με βασικούς εθνικούς και περιφερειακούς θεσμούς και επιχειρηματικούς φορείς.

Βασικός στόχος του συνεδριακού και εκθεσιακού γεγονότος είναι να αποτελέσει τόπο εμπεριστατωμένου διαλόγου στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου της Δίκαιης Ενεργειακής Μετάβασης και των μεγάλων επενδύσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην περιοχή της Κοζάνης. Επιπρόσθετα, να αναδείξει τα πλέον σημαντικά και επίκαιρα θέματα που αφορούν στην ενεργειακή προοπτική της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων.

Για τον λόγο αυτό, διακεκριμένοι ομιλητές από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό χώρο της Ελλάδας και του εξωτερικού, θα καταθέσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, ενισχύοντας τον δημόσιο εθνικό και ευρωπαϊκό διάλογο για την πράσινη και κλιματικά ουδέτερη ανάπτυξη.

 

 

Η θεματική ατζέντα του Balkan Energy Forum


Παρασκευή 24 Μαΐου

 

1.    «Η Ευρωπαϊκή Πολιτική για την ενέργεια και το Κλίμα και Βαλκανικές αγορές των ΑΠΕ: Ευκαιρίες, προοπτικές και ιδιαιτερότητες»

 

2.   «Οι τεχνολογικές εξελίξεις στην αγορά των ΑΠΕ»

 

3.   «Δίκτυα και ανάπτυξη των ΑΠΕ»

 

4.   «Αποθήκευση Ενέργειας»

 

5.   «Διακρατική Συνεργασία στον τομέα της ενεργειακής μετάβασης»

 

6.   «Πράσινη κινητικότητα: Ηλεκτροκίνηση, μπαταρίες και υδρογόνο»

 


Σάββατο 25 Μαΐου

 

1.           «Μετάβαση     -     Αναπτυξιακές    προοπτικές     των     περιοχών      σε απολιγνιτοποίηση»

 

2.   «Η αγορά υδρογόνου: Εξελίξεις και ευκαιρίες»

 

3.   «Ενεργειακή και ψηφιακή μετάβαση-Ενεργειακή απόδοση»

 

4.   «Επενδυτικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη ΑΠΕ στην Ελλάδα»

 

5.   «Βιοοικονομία και κυκλική οικονομία»

 

6.   «Ελληνικές κλιματικά ουδέτερες πόλεις και ενεργειακές κοινότητες ΟΤΑ»

 

7.   «Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή»


Παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες προβείτε στο link https://www.balkan- energy-forum.gr/

 

 

"Η THALIS E.S, αποτελεί έναν από τους δυναμικότερους εκπροσώπους στην Ελλάδα στον τομέα της Κυκλικής Οικονομίας. Η εταιρεία προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ολοκληρωμένων, βιώσιμων λύσεων κατά μήκος της αλυσίδας αξίας στερεών αποβλήτων, του κύκλου του νερού και της ενέργειας. Αναπτύσσει τις δραστηριότητές της σε ένα πλαίσιο αειφορίας, προωθώντας λύσεις για τη δημιουργία κυκλικών περιφερειακών οικονομιών και πόλεων, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των περιβαλλοντικών υποδομών".

 

 

 

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια