Λευτέρης Αυγενάκης από την Κοζάνη: “O διάλογος είναι ένα βασικό συστατικό της δημοκρατίας και χρήσιμο εργαλείο για να πάμε τον πρωτογενή τομέα πιο ψηλά'

 


Λευτέρης Αυγενάκης από την Κοζάνη: “Είναι υποχρέωση μας, να ανταποκριθούμε στα προβλήματα, τις προτάσεις και τις ανησυχίες των Ευρωπαίων αγροτών”

Σε ενημερωτική συνάντηση για τον αγροτικό τομέα, παρευρέθηκε την Δευτέρα 1 Απριλίου στην Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη ΖΕΠ Κοζάνης, ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης.

O διάλογος είναι ένα βασικό συστατικό της δημοκρατίας και χρήσιμο εργαλείο για να πάμε τον πρωτογενή τομέα πιο ψηλά”, είπε σε δηλώσεις του ο υπουργός, για να προσθέσει:

Είναι υποχρέωση μας, να ανταποκριθούμε στα προβλήματα, τις προτάσεις και τις ανησυχίες των Ευρωπαίων αγροτών. Η προσπάθεια μας συνεχίζεται. Σήμερα στην Κοζάνη, αύριο στα Καλάβρυτα, Τετάρτη στη Γαλλία και την Πέμπτη στη Σλοβενία. Πρέπει να καταφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες βελτιώσεις. Ο διάλογος είναι επιβεβλημένος. Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε το καλύτερο. Ενωμένοι θα πετύχουμε πολύ περισσότερα. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε δυνάμεις¨, κατέληξε ο κ. Αυγενάκης.


Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης είπε: “Είναι μια ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα που απασχολούν την περιοχή μας. Ο κ. Υπουργός είναι γνώστης των προβλημάτων, λόγω της εμπειρίας του. Εμείς θα μεταφέρουμε στον υπουργό τις συζητήσεις που κάναμε με τους αγρότες. Είμαι σίγουρος πως πρόκειται για μια παραγωγική συνάντηση. Ήδη ο κ. υπουργός έχει κάνει προτάσεις με στόχο την ανάπτυξη του αγροτικού κόσμου”.

Επίσης να σημειωθεί πως ΥΠΑΑΤ εξετάζει το αίτημα για αποζημίωση των αγροτοπαραγωγών εξαγωγέων μήλων, λόγω των ζημιών που υφίστανται από το κλείσιμο της εμπορικής διόδου από τη Διώρυγα του Σουέζ, επισημαίνει σε απάντησή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.




Θανάσης Τέγος





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια