Βήμα, βήμα οι εργασίες της γέφυρας Σερβίων. Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στα άκρα προβόλωνΠρίν λίγη ώρα ολοκληρώθηκαν σε συνεργασία με το Α.Π.Θ. και υπό τις οδηγίες των επιστημονικών υπευθύνων κ.Κατάκαλου Κων/νου και κ.Πανέτσου Παναγιώτη προγραμματισμένες δοκιμαστικές φορτίσεις στα άκρα των προβόλων Μ4-1, Μ5-1, Μ6-1 της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων.
Σύμφωνα με ανάρτηση του αντιπεριφερειάρχη τεχνικών έργων Χάρη Γκοβεδάρου
"Οι δοκιμαστικές φορτίσεις στα άκρα Μ4-2, Μ5-2, Μ6-2 είχαν λάβει χώρα στις 09/10/2023 και μετά την επέμβαση ενίσχυσης στον πρόβολο Μ6-2.
Επίσης στο επόμενο διάστημα και ενδεχομένως την Κυριακή 28/04/2024 θα πραγματοποιηθούν δοκιμαστικές φορτίσεις δειγματοληπτικά σε ορισμένα αμφιέρειστα τμήματα και επανάληψη στον πρόβολο Μ6-2 στον οποίο έγινε η επέμβαση ενίσχυσής του.
Στο επόμενο διάστημα θα είναι διαθέσιμο και το πόρισμα των μετρήσεων που έγιναν.
Όλα τα παραπάνω γίνονται στα πλαίσια του προληπτικού ελέγχου αντοχής της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων έως την έναρξη του έργου της συνολικής ενίσχυσης και αναβάθμισής της και αφού προηγηθεί η εκπόνηση της μελέτης η οποία θα δημοπρατηθεί στο προσεχές διάστημα.
Κατά τα λοιπά συνεχίζεται το έργο της στεγάνωσης της πλάκας καταστρώματος και της ορθής απορροής των ομβρίων υδάτων στο μήκος της προβολοδόμησης με σκοπό την προστασία του σιδηρού οπλισμού και των τενόντων από περαιτέρω οξείδωση και με χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσής του περί τα τέλη Μαϊου.
Η αντιπεριφέρεια τεχνικών έργων Δυτικής Μακεδονίας και η τεχνική υπηρεσία της έδρας Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Α.Π.Θ. και τους επιστημονικούς υπεύθυνους εργάζονται σταθερά με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών και επιβατών"

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια