Στόχος η προσφορά και ο εθελοντισμός

Πρώτος πυλώνας η προσφορά....

Την Κυριακή 21 Απριλίου ο σύλλογός ραδιοσιτεχνων Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Ραδιοερασιτεχνισμού, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Απριλίου, έκανε έντονη την παρουσία του στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

Με την συγκεκριμένη δράση, τα μέλη του συλλόγου έκαναν κατανοητό στον κόσμο τι είναι οι ραδιοερασιτέχνες και τι κάνουν, βασιζόμενοι σε δύο βασικούς πυλώνες.
Ο πρώτος πυλώνας είναι η προσφορά της υπηρεσίας του ραδιοερασιτέχνη, του χόμπυ ουσιαστικά. Προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, εθελοντικά πάντα, σε αθλητικές εκδηλώσεις, σε εκδηλώσεις συλλόγων και δήμων στήνοντας ένα δίκτυο επικοινωνιών βοηθώντας ουσιαστικά στην ασφάλεια των αθλητών, στην διευκόλυνση των οργανωτών, για την ομαλή έκβαση της όποιας εκδήλωσης.

Ο δεύτερος πυλώνας είναι αυτός της προσφοράς στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας, μέσω των Ομάδων Εκτάκτων Αναγκών (Ο.Ε.Α.), με σκοπό την αποκατάσταση των επικοινωνιών των εμπλεκόμενων φορέων σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Δλδ σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, αναζητήσεις ατόμων κ.α.

"Υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από τον κόσμο, καθώς διαπίστωσαν έκπληκτοι πώς με την χρήση ενός απλού σύρματος (κατάλληλου μήκους) και με ένα καλώδιο διασύνδεσης (κάθοδος) καταφέραμε να μιλήσουμε με συναδέλφους εντός Ελλάδος (περιοχή Αττικής) αλλά και εκτός συνόρων με Ισπανία, Ιταλία, Μάλτα και άλλες περιοχές.

Μοιραστήκαμε με τον κόσμο εμπειρίες, γνώσεις, δώσαμε ενημερωτικά φυλλάδια και πληροφορίες για το πώς μπορεί κάποιος να γίνει ραδιοερασιτέχνης.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πρωτίστως τον Δήμο Κοζάνης για την βοήθειά του με την παραχώρηση του χώρου και τον ΕΟΣ Κοζάνης για την δωρεά ενός παλαιού μεν αλλά λειτουργικού φορητού ασυρμάτου μάρκας MIDLAND για τον εμπλουτισμό της συλλογής μας.

Τέλος να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για το ενδιαφέρον του και τους συναδέλφους, παλιούς και νέους, που συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης" τονίζει το ΔΣ.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια