Ο Γιάννης Μπαλαμπανίδης Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

 

Ο δικηγόρος Γιάννης Μπαλαμπανίδης είναι πλέον Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Υπερίσχυσε με 27 ψήφους υπέρ, 4 κατά και 2 λευκά σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το βράδυ της Τρίτης.

Ο κ. Μπαλαμπανίδης αφού ευχαρίστησε το σώμα για την επιλογή του τόνισε: “Δεσμεύομαι να υπηρετήσω τον θεσμό με όλες τις δυνάμεις μου. Ο θεσμικός ρόλος επιβάλει την αμεροληψία. Ο συμπαράστασης οφείλει να απαντήσει σε 30 ημέρες από τη στιγμή που ένας πολίτης προβεί σε ερώτημα ή καταγγελία. Άρα είναι ένας θεσμός πολύ πρακτικός”.




 Αρμοδιότητες

Οι αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης περιγράφονται ως ακολούθως:

  • Υποδοχή των καταγγελιών άμεσα θιγομένων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών, των νομικών προσώπων και επιχειρήσεων της Περιφέρειας 

  • Διαμεσολάβηση για την επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν από τις ανωτέρω καταγγελίες.

  • Υποχρέωση έγκαιρης απάντησης (έγγραφης ή ηλεκτρονικής) εντός 30 ημερών στους διοικουμένους.

  • Σύνταξη ετήσιας έκθεσης απολογισμού πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής και παρουσίασης από τον ίδιο και συζήτησης στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

  • Διατύπωση προτάσεων βελτίωσης διοίκησης της Περιφερειακής διοίκησης και των σχέσεών της με το κοινό, τόσο στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσής του όσο και σημαντικών προβλημάτων κακοδιοίκησης που εντοπίζονται από τον ίδιο.




Ο Γιώργος Κασαπίδης για την επανένταξη του Αμανατίδη στη ΝΔ:


Η ΝΔ έχει το δικό της καταστατικό και έχει επίσης αρχές και αξίες.

οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε αυτές τις αξίες.

Εγω ως μέλος αυτής της παράταξης δεν παρενέβη ποτέ. Όταν διαφώνησα διαφώνησα δημοσίως.



Γεωργία Ζεμπιλιάδου


Οι αιρετές Περιφέρειες αποτέλεσαν για τη Χώρα μας μια μεγάλη μεταρρύθμιση.

Οι τοπικές κοινωνίες μπορούσαν πλέον να αποκτήσουν μια αδιαμεσολάβητη σχέση με την Ευρώπη και μια δική τους φωνή απέναντι στις Κυβερνήσεις με ένα πρόταγμα: πρώτα ο τόπος!

Αυτή τη δύναμη του θεσμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης καταρράκωσε εχθές με την ανακοίνωση του ο «περιφερειάρχης της Δυτικής Μακεδονίας». Με πρωτοφανή χαρά, ίσως μεγαλύτερη και από την ημέρα της εκλογής του, γνωστοποίησε δημόσια την άρση της κομματικής του διαγραφής.



Γιώργος Αμανατίδης

"Μετά την άρση της διαγραφής μου από μέλος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας σε μία περίοδο με προκλήσεις και ανάγκη για συμπόρευση και κοινούς στόχους, όπως άλλωστε αρμόζει στη Ν.Δ. και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, δηλώνω παρών. 

 Οι Ευρωεκλογές του Ιουνίου προσδοκούμε να αποτελέσουν το σημείο επανεκκίνησης της χώρας μας για συνεχή βελτίωση σε μία Ευρώπη που θα αναπτύσσεται συνεχώς και θα σφυρηλατεί την ενότητά της.  Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να κοιτάξουμε, όσο το δυνατόν περισσότεροι, στο ίδιο σημείο και να προβάλλουμε τη χώρα μας στο μέλλον αναπόσπαστο κομμάτι ενός κόσμου που αλλάζει και με τη δική μας ενεργή συμμετοχή. Με την ευκαιρία αυτή δηλώνω το αυτονόητο.



Θανάσης Τέγος






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια