"Εμείς έχουμε σχέδια για την Αιανή». Άρθρο του Γιώργου Τζέλλου

Το βράδυ της  Πέμπτης 18 Απρίλιου 2024  στο τηλεοπτικό κανάλι της Κοζάνης FLASH  στην εκπομπή  της δημοσιογράφου Κατερίνας Μαρκοπούλου ¨Στο κόκκινο» προβλήθηκε η μαγνητοσκοπημένη από την Τρίτη 16/04/2024 συνέντευξη του Δημάρχου Κοζάνης κ Γιάννη Κοκκαλιάρη , ο οποίος μεταξύ άλλων ρωτήθηκε και για το θέμα του Ληξιαρχείου τη Αιανής. Σημειώνω ότι τη Δευτέρα , μια μέρα πριν τη συνέντευξη,  είχε στείλει έγγραφο στο  ΥΠΕΣ με το οποίο ζητούσε να μην προχωρήσει σε συγχώνευση των ληξιαρχείων και να παγώσει το θέμα .. Το γεγονός αυτό φάνηκε πως δεν το γνώριζε η δημοσιογράφος , δεν το ρώτησε, αλλά ούτε και αυτός  το ανέφερε. Το έκρυψε λες και ήταν αμάρτημα.  
Σας συνιστώ να τη δείτε (από 16ο λεπτό  ως το 27ο ) και να την …..αξιολογήσετε. 
Ορισμένα σημεία της συνέντευξης όπως τα είπε  και τα σχόλια μου .
1. «Στείλαμε ένα έγγραφο στο Υπουργείο που ζητούσαμε αν μπορούνε  να συγχωνευτούνε όλα τα ληξιαρχεία  των πρώην Δήμων. Δεν ήταν μόνο της Αιανής. Είναι του Ελλησπόντου ,που δυστυχώς εδώ και τρια χρόνια δεν υπάρχει ληξίαρχος , είναι του Δήμου Ελίμειας που δεν υπάρχει επίσης ……..και του Δημητρίου Υψηλάντη που συνταξιοδοτείται ο υπάλληλος» 
Σχόλιο μου: . κ. Δήμαρχε ζητήσατε να προβεί το ΥΠΕΣ  σε συγχώνευση όλων των ληξιαρχείων . Φτάνει με το αφήγημα αυτό. Το χαρτί  μιλάει. Έχει και αυτό φωνή. 
2. «Εμείς λοιπόν το σκεφθήκαμε πολύ καλά, με την έννοια ότι το ΚΕΠ σήμερα της Αιανής έχει μόνο έναν άνθρωπο και δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνο με ένα άνθρωπο. …..Άρα λοιπόν τι είπαμε ; Είπαμε ότι ο ληξίαρχος που πέρυσι είχε σαράντα μια (41) πράξεις θανάτου μόνο !!! ….να πάει στο ΚΕΠ και από εκεί να προσφέρει και τις υπηρεσίες του ληξιάρχου ….. «με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια», σχολιάζει η δημοσιογράφος …. «Ναι ναι….»
Σχόλιο μου: Πω πω!  Σαράντα μια (41)  πράξεις θανάτου μόνο !!!    Δηλαδή κ. Δήμαρχε πόσοι πρέπει να πεθάνουν ώστε να έχουμε   αριθμό πράξεων θανάτων που να  θεωρείται επαρκής και  να δικαιολογείται η παραμονή του Ληξιαρχείου; Αντιλαμβάνεστε τι λέτε.;
3. Θα κλείσει το ληξιαρχείο ή δεν θα κλείσει; ( η ερώτηση) « Κοιτάξτε εμείς είπαμε το εξής :θα το συζητήσουμε με τους πολίτες , θα το επικοινωνήσουμε και από εκεί και πέρα θα αποφασίσουμε».
Σχόλιο μου: Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα; 
4. «Εμείς θέλαμε να στείλουμε ένα έγγραφο καθαρά υπηρεσιακό και για αυτό το λόγο  και πολλοί και αντιδήμαρχοι  δεν το γνώριζαν αυτό το έγγραφο γιατί θέλαμε να δούμε τις προθέσεις του Υπουργείου».
Σχόλιο μου: ποιες προθέσεις κ Δήμαρχε; Φτάνει να  υποτιμάτε εμάς και τους συνεργάτες σας . Τις θέσεις σας στείλατε.
5. «Το εξήγησα και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν θα πάρουμε  εμείς μια απόφαση χωρίς να γνωρίζει κανένας τίποτα . Θα έρθει στο Δημοτικό συμβούλιο , θα ξανασυζητηθεί και εκεί λοιπόν θα πάρουμε την απόφαση».
Σχόλιο μου: Στο δ.σ. κ Δήμαρχε λέγατε ότι περιμένετε απάντηση από το Υπουργείο πρώτα  και μετα θα το συζητήσετε.
6. Έγιναν κάποια λάθη κύριε Δήμαρχε και εσείς είστε άνθρωπος που αναγνωρίζετε τα λάθη σας, σας έχω ακούσει και συγγνώμη και ευχαριστώ στο λεξιλόγιό σας (η δημοσιογράφος). «Βεβαίως , βεβαίως.»  απαντάει ο Δήμαρχος. . « άλλα είπαν οι αντιδήμαρχοι , άλλα είπατε εσείς …. και έγινε μια συζήτηση του καφενείου θα έλεγα , αν και δεν μου αρέσει η λέξη((η δημοσιογράφος)..
Σχόλιο μου: Καφενείο λοιπόν. Όταν δεν σέβεσαι  και αγνοείς τους νόμους , τις εγκυκλίους, τον Ο.Ε.Υ., τις αποφάσεις και τους ίδιους τους συνεργάτες σου, εκεί οδηγείσαι και   αυτή την εντύπωση δίνεις.  .  
7. «Για σκεφθείτε  έναν δημότη του πρώην Δήμου  Ελλησπόντου , που εκεί δεν έχει ληξίαρχο , αλλα γίνονται οι πράξεις από την Κοζάνη σήμερα αναγκαστικά έχει εκατόν σαράντα τέσσερις (144) πράξεις ., εκατόν εξήντα πράξεις το χρόνο και της Αιανής έχει σαράντα ένα.. Χωρίς ληξίαρχο εκεί. Θα μας έλεγε ο Δήμος Ελλησπόντου  ααα θέλουμε και εμείς ληξίαρχο . Δεν υπάρχει άνθρωπος .Ή θα έλεγαν φέρτε μας το ληξίαρχο της Αιανής εδώ γιατί εμείς έχουμε  τριπλάσιες τετραπλάσιες»
Σχόλιο μου . κ Δήμαρχε κάντε προσλήψεις διοικητικού και εργατοτεχνικού προσωπικού για όλες τις Δημοτικές Ενότητες .Να λειτουργούν παντού τα πάντα. Μην  βάζετε τέτοια ζητήματα και μας οδηγείτε σε αντιπαράθεση με τους κατοίκους των άλλων χωριών.. 
8. «Εμείς έχουμε σχέδια για την Αιανή . Γιατί η Αιανή έχει πληγεί όλα τα προηγούμενα χρόνια και μόνο  ιστορική έδρα  δεν της δώσαν τη βαση δηλαδή…που θα έπρεπε και την προσοχή» .
Σχόλιο μου. Ποια σχέδια έχετε κ. Δήμαρχε; Που τα έχετε γραμμένα να τα διαβάσουμε. Προεκλογικό πρόγραμμα δεν είχατε .Συγκέντρωση προεκλογική δεν κάνατε στην Αιανή. Εκτός και αν σχέδια σας είναι ότι σας προκύψει στην πορεία.
9. «Να είναι μια πραγματικά ιστορική έδρα …Απλά  η πινακίδα του ληξιαρχείου δεν λέει τίποτα για μένα» .
Σχόλιο μου. Η ιστορική έδρα δεν σημαίνει τίποτα. Ούτε προνόμια για την Αιανή. Όρος κενού περιεχομένου είναι . Και ποτέ δεν την διεκδικήσαμε οι Αιανιώτες .Προέκυψε ως κόλπο του κ. Ραγκούση  κάτω από την πίεση  στελεχών  του τότε κόμματός του ώστε να περάσουν στο λαό την κατάργηση του Δήμου. Αντιμετωπίστε μας αναλογικά και  ισότιμα με τους άλλους. 
10. «Θα πρέπει όμως οι υπηρεσίες αυτές που απολαμβάνει  ακόμα και στην πόλη της Κοζάνης ένας δημότης να τις απολαμβάνει και ένας κάτοικος της Αιανής.»
Σχόλιο μου : Δηλαδή κ Δήμαρχε στην Αιανή  θα κάνετε τηλεθέρμανση;
Θα κάνετε κολυμβητήριο; Θα βάλετε αστική συγκοινωνία; Θα έχουμε καθημερινά αγροτικό ιατρείο , στελεχωμένο πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι; Τι εννοείται;  
Ακόμα ίδιες υπηρεσίες  σημαίνει ληξιαρχείο  και στην Αιανή.  

Η υπόθεση της Αιανής στα χέρια των πολιτών της πλέον. Και εμείς έχουμε σχέδια για την Αιανή.
Αιανή 20 Απρίλιου 2024.
 Τζέλλος Ν. Γιώργος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια