Τους αναστάτωσε ο Άδωνις... "τρέχουν" σε Δήμο και Περιφέρεια για το "Μαμάτσειο"

 
Δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης

Γιάννης Κοκκαλιάρης: ‘Στόχος μας η αναβάθμιση του νοσοκομείου”


“Η δήλωση του υπουργού υγείας δεν πρέπει να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις”, είπε μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης, αναφερόμενος στις δηλώσεις Υπουργού Υγείας αναφορικά με το ”Μποδοσάκειο” ως νοσοκομείο αναφοράς.

Ο κ. Δήμαρχος είπε επίσης: “Ήδη ως Δημοτική αρχή έχουμε επικοινωνήσει με την 3η ΥΠΕ, τον διοικητή, του νοσοκομείου αλλά και με το υπουργείο υγείας. Στα μέσα Μαιου μάλιστα θα γίνει συνάντηση για να δούμε πιο αναλυτικά το θέμα. Θεωρώ πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Στόχος μας είναι άλλωστε η αναβάθμιση του νοσοκομείου. Αυτή την ώρα εκτελείται ένα έργο 16 εκ, με νέες κλίνες. Από κει και πέρα ας περιμένουμε λίγο. Πιστεύω θα είμαστε στην σωστή κατεύθυνση”.

Αναβρασμός και σε επίπεδο Περιφέρειας, ενώ να σημειωθεί ότι στις 9 Μάιου έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Αδωνι Γεωργιάδη.

“Πρέπει τα δικά μας αντανακλαστικά να είναι ισχυρά όταν πρέπει. Έτσι έχει κλειστεί ραντεβού με τον υπουργό, ώστε να του πούμε ότι δρομολογούμε αυτό που ονομάζουμε υγειονομικό χάρτη της Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να είμαστε ισότιμοι συνομιλητές στον σχεδιασμό που κάνει το υπουργείο”, τόνισε ο Γιώργος Αμανατίδης σε συνεδρίαση του σώματος.

Ανακοίνωση των ΟΕΝΓΕ, Ένωσης Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας και γιατρών της ΜΕΘ του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης για τις ΜΕΘ σε Κοζάνη & Πτολεμαΐδα

Η ΟΕΝΓΕ, η Ένωση Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας και οι γιατροί της ΜΕΘ του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης εδώ και χρόνια επισημαίνουμε το τεράστιο πρόβλημα με την τραγική έλλειψη κλινών ΜΕΘ στην Δυτική Μακεδονία. Κλίνες ΜΕΘ υπάρχουν μόνο στα νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας.


Την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση έχουν η κυβέρνηση και η διοίκηση της 3ης ΥΠΕ που έχουν αγνοήσει όλες αυτές τις επισημάνσεις και που προσπαθούν να κουκουλώσουν το πρόβλημα της ιατρικής υποστελέχωσης με αναγκαστικές μετακινήσεις και άλλες προχειρότητες. Χαρακτηριστικό είναι πως για την ΜΕΘ του νοσοκομείου Κοζάνης η διοίκηση της 3ης ΥΠΕ έδωσε για το «φαίνεσθε» αναγκαστική εντολή μετακίνησης σε συνάδελφο που ήταν σε νόμιμη αναρρωτική άδεια ξέροντας πως η μετακίνηση αυτή δεν θα γινόταν αλλά θα έμενε στα χαρτιά τινάζοντας στον αέρα την λειτουργία της ΜΕΘ.

Απαιτούμε:

Να προκηρυχθούν δυο θέσεις μόνιμων Εντατικολόγων γιατρών ΕΣΥ στον βαθμό του διευθυντή για την ΜΕΘ του νοσοκομείου Κοζάνης, ώστε να αποτραπεί η αναστολή λειτουργίας της και ώστε να λειτουργήσουν και οι 6 εξοπλισμένες κλίνες.

Αντίστοιχα να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό η ΜΕΘ του νοσοκομείου Πτολεμαΐδας που παραμένει κλειστή εδώ και μήνες ενώ και πριν υπολειτουργούσε.

Θανάσης Τέγος   


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια