Με "υπογραφή" του ιχθυολόγου Θάνου Κουλέτσου το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Λίμνης Πολυφύτου στην Αιανή"

Σε έμπνευση του ιχθυολόγου Θάνου Κουλέτσου 

Η TETRAGON υλοποίησε το έργο «Προμήθεια Μουσειολογικού Εξοπλισμού Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Λίμνης Πολυφύτου στην Αιανή» για τον Δήμος Κοζάνης, σε κτίριο της δημοτικής κοινότητας Αιανής. 
Πρόκειται για ένα χώρο που προβάλλει τα ιδιαίτερα γεωγραφικά και φυσικά στοιχεία της ευρύτερης περιοχής, με έμφαση στη βιοποικιλότητα, την ανάδειξη του παραλίμνιου περιβάλλοντος αλλά και την ενεργειακή ταυτότητα του τόπου μέσω των παρακείμενων ενεργειακών σταθμών.  


Στόχος της έκθεσης που χωροθετείται στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης στην Αιανή, είναι η δημιουργία ενός πόλου προσέλκυσης επισκεπτών που με σύγχρονο πολυμεσικό και ψυχαγωγικό τρόπο θα προσφέρει ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον. Παράλληλα προβάλλεται ευσύνοπτα το πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής, προσφέροντας στον επισκέπτη μια ολοκληρωμένη εικόνα του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτισμικής ταυτότητας του τόπου.

Η ανάρτηση του Γιώργου Φτάκα 
Είμαι πολύ περήφανος που συνέβαλα ως δημοτικός σύμβουλος σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Ιστορικής Έδρας του Δήμου Κοζάνης Αστέριο Βαβλιάρα και το πρώην Τοπικό Συμβούλιο για τη δημιουργία και ολόκληρωση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της Λίμνης Πολυφύτου & Ιλαρίωνα.

Σημαντική προσφορά σε αυτό το εγχείρημα από τη σύλληψη της ιδέας, την κατάθεση της πρότασης και την περαιτέρω βοήθεια ήταν του Θάνου Κουλέτσο ειδικό στα θέματα της ιχθυολογίας.

Επίσης η βοήθεια της ομάδας του Γεωπάρκου - Γρεβενών Κοζάνης και όσοι βοήθησαν με υλικό σε κείμενα και φωτογραφίες.

Ένα έργο της Δημοτικής Κοινότητας Αιανής σε συνεργασία με τον Δήμο Κοζάνης και συγκεκριμένα την Αντιδημαρχία - Διεύθυνση Τοπικής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας, την Αντιδημαρχία - Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσίων & Τμήμα Μελετών, την αντιδημαρχία Τοπικών Κοινοτήτων, το Γραφείο Προγραμματισμού και την ΑΝΚΟ που εργάστηκαν τη δημοτική περίοδο 2019-2023 γι' αυτό το αποτέλεσμα.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης ενισχύει την Ιστορική Έδρα και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κοζάνης καθώς και την παραλίμνια περιοχή, με στόχο τη προσέλκυση επισκεπτών που με σύγχρονο ψηφιακό, διαδραστικό, πολυμεσικό και ψυχαγωγικό τρόπο μπορεί να προσφέρει ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον στο ευρύ κοινό και συνεπώς συμβάλλει σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Το κόστος του έργου ανήλθε σε 287.800 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας με φορέα διαχείρισης την ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας.


Aνάρτηση του ιχθυολόγου Θάνου Κουλέτσου 

Χαίρομαι πολύ για την ολοκλήρωση αυτού του έργου για πολλούς λόγους! Ελπίζω να αξιοποιηθεί και να συντηρηθεί δείχνοντας τις πολύπλευρες ομορφιές της περιοχής. Στον χώρο αυτό σμίγουν το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον μαζί με την παραγωγή ενέργειας δημιουργώντας ένα αποτύπωμα του χαρακτήρα της Λίμνης Πολυφύτου. Ευχαριστώ πολύ την Tetragon S.A. που μου έδωσε την ευκαιρία να συμβάλω στην υλοποίηση. Καλή αρχή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια