Εμείς κι εμείς για ακόμη μια φορά... στην απεργιακή συγκέντρωση στην Κοζάνη. Κρίμα....


Απεργία Κοζάνη" Η κατάσταση στην περιοχή μας περιγράφεται με γκρίζα χρώματα... "
Απεργιακός κλοιός την Τετάρτη 17 Απριλίου, στη χώρα, καθώς η ΓΣΕΕ κήρυξε πανελλαδική απεργία με αιτήματα τις αυξήσεις στους μισθούς, την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων και την προστασία του εισοδήματος από την ακρίβεια.  
Όπως δήλωσε ο γραμματέας του εργατικού κέντρου Στέλιος Μάρου στην συγκέντρωση στην Κοζάνη 

"Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Η κατάσταση στην περιοχή μας περιγράφεται με γκρίζα χρώματα. Οι καταναλωτές δεν έχουν άλλες αντοχές. Θέλουμε πραγματικές αυξήσεις. Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Θα συνεχίσουμε τη μάχη. Ζητάμε πίσω τα εργαλεία συλλογικής διαπραγμάτευσης". 

Η ΓΣΕΕ αναφέρει στο κάλεσμά της:

“Την ώρα που η ακρίβεια έχει γίνει θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων, με τον πληθωρισμό να έχει εξαντλήσει τα εισοδήματά τους και την αγοραστική τους δύναμη να βρίσκεται στα τάρταρα, την ώρα που η ΓΣΕΕ έχει τεκμηριωμένα καταθέσει πρόταση για αύξηση στο 60% του διάμεσου μισθού που είναι το κατώφλι της φτώχειας συν την αύξηση της παραγωγικότητας και τον εκτιμώμενο πληθωρισμό. Όλα αυτά την ώρα που η Ελλάδα είναι πρώτη στη συμμετοχή των επιχειρηματικών κερδών στο εθνικό εισόδημα αλλά προτελευταία στους μισθούς των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, η κυβέρνηση ανακοινώνει κατώτατο μισθό αναντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων. Αυξήσεις που σε καμία περίπτωση δε διασφαλίζουν συνθήκες στις οποίες ένας εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, δε θα βρίσκεται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας και θα έχει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο”.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων 

Το Συνδικάτο Οικοδόμων μπροστά στην απεργία της 17 Απρίλη επισκέφτηκε χώρους εργασίας και μετέφερε το απεργιακό κάλεσμα στους εργαζόμενους. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στα προβλήματα που προκύπτουν από τις συνθήκες εργασίας, την επικινδυνότητα, την έλλειψη  μέτρων ασφαλείας, αλλά και την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Τον τελευταίο μήνα μόνο έχουμε ένα κρεσέντο εργατικών «ατυχημάτων» πανελλαδικά, με αρκετούς συναδέλφους νεκρούς άλλους βαριά τραυματισμένους στην μάχη με το μεροκάματο. Και αυτό γιατί κάποιοι με την πολιτική που ακολουθούν και ακολούθησαν όντως έχουν μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε αρένες θανάτου όπου οι εργαζόμενοι καθημερινά παίζουν την ζωή τους κορώνα γράμματα. Μόνο τις τελευταίες δέκα ημέρες 5 οικοδόμοι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 5 είναι σοβαρά τραυματίες σε έργα όλης της χώρας!

Οι εργαζόμενοι έχουμε επιλογή, την καταγγελία, την οργάνωση στο συνδικάτο, τον συλλογικό αγώνα, την διεκδίκησή αυτών που δικαιούμαστε και θα προστατεύσουν την ζωή μας. Έχουμε την δύναμη στα δικά μας χέρια. Μόνο εμείς αν το πάρουμε απόφαση μπορούμε να υπερασπιστούμε την ίδια μας την ζωή. 

Ο αγώνας για την προστασία της ζωής μας είναι ταυτισμένος με την μάχη για τις αυξήσεις στα μεροκάματα, για ανθρώπινα ωράρια με 7ωρο – 5νθημερο – 35ωρό , για υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων κοκ

Το Περιφερειακό Σωματείου συνταξιούχων ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας 

    Υψώνουμε τη φωνή μας και εμείς μαζί με τους εργαζόμενες και τις άλλες κοινωνικές ομάδες ενάντια στην ακρίβεια η οποία εξαφάνισε τη όποιες ισχνές αυξήσεις δόθηκαν, σε όσους πήραν, γιατί υπάρχουν και χιλιάδες συνταξιούχοι που δεν πήραν ούτε ευρώ αύξηση τα τελευταία 15 χρόνια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια