Άδωνις Γεωργιάδης από την Πτολεμαϊδα (Νοσοκομείο) “Θα έχουμε μια σημαντική ενίσχυση του προσωπικού”

 



Ο υπουργός υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Στην ομιλία του έκανε λόγο για προσλήψεις τόσο γιατρών όσο και νοσηλευτών.

‘Έρχομαι μετά από 10 χρόνια ξανά εδώ. Θέλω στη νέα μου θητεία το νοσοκομείο να πάρει μια νέα ορμή, έχουμε ήδη προκηρύξει 6 θέσεις ιατρών, αλλά και θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού.

Θα έχουμε μια σημαντική ενίσχυση του προσωπικού. Έχετε ένα υπέροχο νοσοκομείο, από πλευράς κτηριακών εγκαταστάσεων, καθαριότητας κλπ. Στόχος μας είναι το νοσοκομείο να αντιμετωπίζει τα προβλήματα, και φυσικά να βγαίνουν οι εφημερίες. Είμαι περήφανος που είμαι Μακεδόνας, και από το Αμύνταιο. Πάντα έρχομαι όποτε μπορώ στην περιοχή. Το νοσοκομείο μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα, μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι καλύτερο. Είμαστε εδώ να διαθέσουμε  και του πόρους και το προσωπικό”.

Έξω από τους χώρους του νοσοκομείου ο Άδωνις Γωργιάδης αποδοκιμάστηκε από τους συγκεντρωμένους, που κρατούσαν πανό και φώναζαν υπέρ της ενίσχυσης της δημόσιας υγείας.





Το ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου


Το ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου, το μοναδικό δημόσιο Κέντρο Αποκατάστασης στη Βόρεια Ελλάδα, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Φλώρινας, Σταύρο Παπασωτηρίου.

Το συγκεκριμένο Κέντρο Αποκατάστασης διαθέτει 30 κλίνες σε διαρκή πληρότητα, ενώ αν ενισχυθεί με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό η πληρότητά του μπορεί να αγγίξει τις 100. Γνωρίζοντας τη δυναμική του, ο Υπουργός Υγείας τόνισε την πρόθεση της κυβέρνησης για στήριξη της δημόσιας δομής Ιατρικής Αποκατάστασης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Υπουργό, ο Δήμαρχος Αμυνταίου Ιωάννης Λιάσης, κατέστησε σαφές ότι η σημασία της συγκεκριμένης δομής υπερβαίνει τα όρια των όμορων Δήμων κι επεκτείνεται ακόμα και διαβαλκανικά. Αναφέρθηκε ακόμα, στην κοινή βούληση των τριών Δημάρχων, Αμυνταίου – Ιωάννη Λιάση, Φλώρινας – Βασίλη Γιαννάκη και Πτολεμαΐδας – Παναγιώτη Πλακεντά, που εκφράστηκε πρόσφατα μέσω επιστολής στον Υπουργό, για την προσπάθεια αναβάθμισης του Κέντρου, το οποίο θα πρέπει επιτέλους να ενισχυθεί και να λειτουργήσει σύμφωνα με τις πραγματικές του δυνατότητες .Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη διασύνδεση του ΚΕΦΙΑΠ με τα Ιαματικά Λουτρά «Μπάνια» και τη μετατροπή του Λιμνοχωρίου σε οικισμό φιλικό για ΑΜΕΑ, κάτι που αναμφίβολα θα αποτελέσει έναν πραγματικό πυλώνα ανάπτυξης για την περιοχή.


Στις δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Αμυνταίου τόνισε: «Είναι μεγάλη η ευκαιρία, με τη δική σας παρουσία, εδώ, στον γενέθλιο τόπο και την ένωση των τριών Δημάρχων της περιοχής μας, επιτέλους, το ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου να αποκτήσει πλήρη λειτουργία. Είναι ένας χώρος με μοναδικές δυνατότητες. Η περιοχή μας περνάει δύσκολα με την απολιγνιτοποίηση και όπως σας ανέφερα στη σύσκεψη που προηγήθηκε, το Κέντρο Αποκατάστασης μαζί με τα Ιαματικά Λουτρά «Μπάνια» της Τ.Κ. Λιμνοχωρίου, θα πετύχει κάτι μοναδικό για την ευρύτερη περιοχή. Πιστεύουμε στην θετική σας απόφαση και καθοριστική συμβολή, ώστε μετά από είκοσι χρόνια, επιτέλους, αυτό το «όνειρο» της περιοχής να υλοποιηθεί».


Ο Υπουργός Υγείας, από την πλευρά του, δήλωσε πως είναι αδύνατον να ολοκληρώσει τη θητεία του χωρίς να κάνει κάτι σπουδαίο για το Αμύνταιο και ζήτησε περιθώριο ενός μήνα για να παρουσιάσει το πλήρες σχέδιο του Υπουργείου για τη Δομή.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, Γιώργος Μάντσος, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Αυγουστίδης και η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αμυνταίου, Ελένη Αλεξανδρίδου.




Δήλωση για το Κέντρο Έρευνας Γενετικής του Καρκίνου (Research Genetic Cancer Centre - R.G.C.C.)


Ποιος από εσάς γνωρίζει ή έστω θα περίμενε ότι στην Βιομηχανική περιοχή της Φλώρινας έχει εγκατασταθεί ένα από τα πιο σύγχρονα εργαστήρια Έρευνας Καινοτόμων Αντικαρκινικών θεραπειών στην Ευρώπη; Και όμως αυτό ακριβώς συμβαίνει και το επισκέφθηκα σήμερα. Απασχολεί ήδη πάνω από 60 επιστήμονες υψηλά αμοιβομένους, συμμετέχεις σε Διεθνείς ομάδες που εξελίσσουν νέες αντικαρκινικές θεραπείες, σε πατέντες κλπ

Το Κέντρο Έρευνας Γενετικής του Καρκίνου (Research Genetic Cancer Centre - R.G.C.C.) ιδρύθηκε το 2004, από τον πρωτοπόρο της γενετικής Δρ. Ιωάννη Παπασωτηρίου, με στόχο την παροχή υπηρεσιών στον τομέα της ογκολογίας-αιματολογίας και έμφαση στην εξατομικευμένη θεραπεία, καθώς και την ανάπτυξη νέων θεραπευτικών μεθόδων και νέων αντικαρκινικών φαρμάκων. Αποτελεί μέλος του ομίλου RGCC Group με κεντρική έδρα την Ελβετία.

Χρησιμοποιώντας κορυφαία τεχνολογία, εξοπλισμό και καινοτόμες τεχνικές παγκοσμίως, η ομάδα επιστημόνων του έχει αναπτύξει μια σειρά από αναλύσεις που παρέχουν στους επαγγελματίες υγείας ολοκληρωμένες πληροφορίες σχετικά με τη γενετική, τη φυσιολογία και την κατάσταση του ανοσοποιητικού συστήματος ενός ασθενούς. Αυτή η διαφοροποίηση, από την παραδοσιακή προσέγγιση «ένα φάρμακο για όλους», χρησιμοποιεί τα παραπάνω δεδομένα, ώστε οι γιατροί να μπορούν να αναλάβουν δράση, διαμορφώνοντας εξατομικευμένα σχέδια θεραπείας.

Η RGCC πρωτοστατεί στην έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών στην εξατομικευμένη θεραπεία του καρκίνου διαθέτοντας εργαστήρια (Ελλάδα, Γερμανία, Ελβετία, Ινδία) εξοπλισμένα με την κορυφαία τεχνολογία παγκοσμίως και στελεχωμένα από επιστήμονες με εξειδίκευση στους τομείς τους.

Αυτή είναι η Ελλάδα που οραματιζόμαστε και που θέλουμε και την βρήκαμε να γεννιέται με αμιγώς ιδιωτικά κεφάλαια στην Φλώρινα. Θα είμαστε στο πλάι τους για να μεγαλώσουν και να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια που η γραφειοκρατία μας βάζει σε τέτοιες προσπάθειες

Με συνόδευε ο αδελφός του ιδρυτού του Κέντρου, ο Βουλευτής Φλωρίνης της Νέας Δημοκρατίας κ. Παπασωτηρίου.


Θανάσης Τέγος



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια