Ορειβατική εξόρμηση στα Γεφύρια του Κεντρικού Ζαγορίου

 

Ε.Ο.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ διοργανώνει την Κυριακή 14.4.2024 ορειβατική εξόρμηση στα Γεφύρια του Κεντρικού Ζαγορίου

Η πορεία θα ξεκινήσει από τον οικισμό της Βίτσας στα 950μ. Κατεβαίνοντας το πέτρινο καλντερίμι, θα συναντήσουμε τον ποταμό Βοϊδομάτη και τα θαυμαστά πέτρινα γεφύρια της περιοχής. Η διαδρομή θα είναι κυκλική. Θα περάσει από το Γεφύρι του Μίσιου, Γεφύρι του Ντούτσου ή Κόκκορη, Γεφύρι του Καπετάν Αρκούδα, Γεφύρι Καλογερικό ή Πλακίδα, Γεφύρι του Μύλου και Γεφύρι του Κοντοδήμου ή Λαζαρίδη. Θα διασχίσουμε του οικισμούς Κήποι και Κουκούλι με τις περίτεχνες κατασκευές από πέτρα και θα επιστρέψουμε από το πέτρινο καλντερίμι στην Βίτσα.


Αρχηγός διαδρομής: Ζαγκανίκας Κρίτων

Η διαδρομή έχει μέτριο βαθμό δυσκολίας με συνολικό μήκος 16χλμ. Συνολική θετική υψομετρική +670μ και συνολική κατάβαση -670μ. Απαιτούμενος χρόνος πορείας περίπου 6 ώρες.

Απαραίτητος εξοπλισμός: αδιάβροχο, τζάκετ, καπέλο, αντιηλιακό.

Αναχώρηση το πρωί της Κυριακής από τον χώρο στάθμευσης του Σκλαβενίτη στις 07:00.

Πληροφορίες - συμμετοχές στο τηλέφωνο του Αρχηγού 694 607 8350 (Ζαγκανίκας Κρίτων).

Όροι Συμμετοχής: Οι αναβάσεις γίνονται τηρώντας όλους τους κανόνες ασφάλειας. Οι συμμετέχοντες αποδέχονται το πρόγραμμα, τηρούν την επιλεγμένη διαδρομή και τις οδηγίες του αρχηγού και αναλαμβάνουν ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής τους, αποδεχόμενοι τους κινδύνους που ενέχει για την ασφάλειά τους. Ο αρχηγός της ανάβασης έχει το δικαίωμα να αποκλείσει άτομα που κατά την κρίση του δεν πληρούν τους όρους ασφάλειας (ελλιπής ή ακατάλληλος εξοπλισμός, κακή φυσική κατάσταση, ανυπακοή). Το πρόγραμμα και η διαδρομή ενδέχεται να τροποποιείται από τον αρχηγό και να προσαρμόζεται στις καιρικές συνθήκες, στην δυναμική της ομάδας και σε άλλους απρόβλεπτους παράγοντες.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια