Απίκο όλοι: Αποτελεσματική άσκηση ετοιμότητας πραγματοποιήθηκε στο πρατήριο Χλιάπας των Κοίλων

 




Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση ετοιμότητας στο πρατήριο Jetoil Χλιάπας FISIKON, στα Κοίλα Κοζάνης, σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ με το Πυροσβεστικό Σώμα για τη διαχείριση έκτακτων συνθηκών.

Η επιχείρηση, με υψηλό βαθμό δυσκολίας, περιλάμβανε την αντιμετώπιση διαρροής αερίου και πυρκαγιάς στο πρατήριο, κατά τη διάρκεια εργασιών, καθώς και τον απεγκλωβισμό τραυματισμένου εργαζόμενου, μέλους του συνεργείου. Πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα και πυροσβέστες, πλήρως εξοπλισμένοι, κατέφτασαν στις εγκαταστάσεις του πρατηρίου FISIKON, για να σταματήσουν τη διαρροή αερίου, να κατασβέσουν τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο κτίριο, και να απεγκλωβίσουν τον τραυματισμένο εργαζόμενο.

 

Ακολούθησαν δηλώσεις του επικεφαλής Διεύθυνσης Αεριοκίνησης της ΔΕΠΑ Εμπορίας, κ. Πέτρου Πάνου και του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κοζάνης, πύραρχου Γκίκα Καμπουρίδη.

«Προτεραιότητά μας στη ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ είναι πάντα η ασφάλεια, γι’αυτό και διενεργούμε τακτικές ασκήσεις ετοιμότητας στις εγκαταστάσεις μας και τα πρατήρια FISIKON. Η τελευταία άσκηση που πραγματοποιήσαμε, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κοζάνης, στέφθηκε με επιτυχία και έδειξε ότι το προσωπικό είναι άρτια εκπαιδευμένο στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών», δήλωσε σχετικά ο κ. Πάνου.

«Ολοκληρώσαμε αποτελεσματικά άσκηση ετοιμότητας και συνεργασίας, με σκοπό την εκπαίδευση του προσωπικού τόσο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης όσο και του προσωπικού στο πρατήριο Jetoil Χλιάπας FISIKON για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση συμβάντος διαρροής αερίου και πυρκαγιάς με διάσωση», δήλωσε με τη σειρά του ο πύραρχος Γκίκας Καμπουρίδης.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια