"Γράπωσαν" τον “εισπράκτορα” με τις απάτες σε Γρεβενά και Φλώρινα

 

Εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, συνολικά -8- περιπτώσεις τηλεφωνικών απατών, εκ των οποίων -1- τετελεσμένη και -7- σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν από 20-04-2024 έως 26-04-2024, στις περιοχές των Γρεβενών και της Φλώρινας.


Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη στις 26-04, τις μεσημβρινές ώρες στην πόλη της Φλώρινας, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, 36χρονος, ο οποίος είχε το ρόλο του «εισπράκτορα», ενώ αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία τουλάχιστον ακόμη δύο (2) συνεργών του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης και της εγκληματικής οργάνωσης.

Tις πρωινές ώρες, άγνωστος άνδρας και άγνωστη γυναίκα, τηλεφώνησαν σε -7- πολίτες στη Φλώρινα και προσποιούμενοι, ο μεν άνδρας τον ιατρό ή τον αστυνομικό, η δε γυναίκα το συγγενικό ή φιλικό τους πρόσωπο -κατά περίπτωση- και με πρόσχημα ότι το πρόσωπο αυτό είτε είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό και έχρηζε άμεσα χειρουργικής επέμβασης, είτε είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα και προκειμένου αποφύγει τις δήθεν νομικές συνέπειες, απαιτούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Οι ανωτέρω πολίτες αντιλαμβανόμενοι την σε βάρος τους απόπειρα εξαπάτησης ενημέρωσαν τις Αστυνομικές Αρχές. Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 36χρονο στην πόλη της Φλώρινας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -240- ευρώ, -2- χρυσές λίρες, -2- χρυσές αλυσίδες λαιμού, -1- χρυσός σταυρός, -1- κινητό τηλέφωνο με -1- κάρτα sim, καθώς επίσης και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε.

Συνεχιζόμενης της προανάκρισης, διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι, με πανομοιότυπο τρόπο, κατάφεραν να εξαπατήσουν την 20-04-2024 μεσημβρινές ώρες, 82χρονη ημεδαπή στην πόλη των Γρεβενών, από την οποία απέσπασαν το χρηματικό ποσό των -1.000- ευρώ, -2- χρυσές λίρες, -3- χρυσές αλυσίδες λαιμού και -1- χρυσό σταυρό.

Κατασχεθέν χρηματικό ποσό και κατασχεθέντα χρυσαφικά εξακριβώθηκε ότι ανήκουν στην 82χρονη, στην οποία και αποδόθηκαν.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση τουλάχιστον ακόμη δύο άγνωστων ατόμων-συνεργών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς και ο εντοπισμός τυχόν άλλων παθόντων.

Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια