Βράβευση του 3ου Γενικού Λυκείου Κοζάνης στον θεατρικό διαγωνισμό "μαθαίνοντας επιστήμη μέσα από το θέατρο"


Γι’ άλλη μια χρονιά το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης συμμετείχε με δύο θεατρικές ομάδες στον θεατρικό διαγωνισμό «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο», που διοργανώνει η Science View. Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου διαγωνισμού οι μαθητές γράφουν, σκηνοθετούν και σκηνογραφούν σύντομα θεατρικά έργα, μέσα από τα οποία παρουσιάζουν επιστημονικές έννοιες.
Οι δύο παραστάσεις εντυπωσίασαν κοινό και κριτικούς στον διαγωνισμό για την πρωτοτυπία, την αναφορά τους σε γυναίκες επιστήμονες του παρελθόντος, αλλά και για τον συλλογικό τρόπο δημιουργίας τους, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις και αποσπώντας το Βραβείο Σεναρίου.
Η συμμετοχή στον διαγωνισμό συνοδεύτηκε και από εκδρομή στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας οι μαθητές/-τριες επισκέφθηκαν το Καλλιμάρμαρο, τον Εθνικό Κήπο, το Μουσείο Πόλεως των Αθηνών, το θωρηκτό Αβέρωφ, το Πολιτιστικό Κέντρο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ παρακολούθησαν και την παράσταση «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών», όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον ηθοποιό Άκη Σακελλαρίου.
Η ομάδα των μαθητών/-τριών του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης που συμμετείχαν είναι οι εξής: Ιωάννα Χαρά Νατσιού, Εύη Γκαντιά, Μαρία Λαθουρά, Άννα-Μαρία Γιαννούλη, Θεοδώρα Γεωρμπαλίδου, Ιωάννα Δαβάνη, Κατερίνα Ταραμίγκου, Κωνσταντίνα Άγκο, Αντώνης Βάσιος, Κωνσταντίνος Δελιόπουλος, Οδυσσέας Δουγαλής, Ελένη Ιωαννίδου, Θεοδώρα Καραθανάση, Ευαγγελία Χατζηδάμου, Σοφία Παπαδοπούλου, Ελευθερία Καρακούλα, Αναστασία Αγατσίκογλου, Αρσινόη Αγατσίκογλου, Δήμητρα Αγατσίκογλου, Αθανασία Δουγαλή, Βασίλης Μεντελής, Ευαγγελία Παπακωνσταντίνου, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Γιάννης Τόλης, Βίντεο: Μαρία Γκέκα και Θωμάς Παπαστέργιος.
Οι υπεύθυνοι καθηγητές/-τριες που συντόνισαν τη δράση είναι οι εξής: Γιώργος Δελιόπουλος, Γιάννα Τζώτζη, Δήμητρα Κασάπη, Κρύστα Βλάχου και Άννα Ελευθεριάδου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια