Το 1ο ΓΕΛ Κοζάνης τίμησε τους καλλιτέχνες του

 




Μια πρωτότυπη, διαφορετική και συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης την Τετάρτη 24 Απριλίου 20024 με θέμα «Τα ετερώνυμα έλκονται στην αίθουσα 18».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Β5 με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού φιλολόγου Σολακίδου Π. τίμησαν τους καθηγητές – καλλιτέχνες του σχολείου τους, τον γυμναστή –φωτογράφο κ.Βρεττάκο Α. και τον φυσικό κ.Μπετσάκο Π.



 

Η φιλόλογος Σολακίδου Π.στο πλαίσιο του μαθήματος «Νεοελληνική Γλώσσα και στην ενότητα Τέχνη», έφερε σε επαφή τους μαθητές /τριες με τους δυο εκπαιδευτικους-καλλιτέχνες. Έτσι μπόρεσαν να κατανοήσουν καλύτερα τι σημαίνει τέχνη, ποιος ο ρόλος της, ποια η προσφορά της.

Οι μαθητες/τριες παρουσίασαν το καλλιτεχνικό έργο των παραπάνω εκπαιδευτικών και κατέθεσαν τις δικές τους σκέψεις και συναισθήματα μέσω της δημιουργικής γραφής, μαθαίνοντας να ακούν, να αμφισβητούν γόνιμα αλλά και να δημιουργούν.

Κατάλαβαν τη δύναμη της φωτογραφίας και ταυτόχρονα ένιωσαν τη θλίψη ,τη μελαγχολία αλλά και τη χαρά του έρωτα και της αγάπης μέσω της ποίησης.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η διευθύντρια Δ.Ε.Κοζάνης κ.Βασιλική Βόντσα.

Τη μουσική επιμέλεια είχαν ο μαθητής Παρασκευάς Σωτηρόπουλος που παρουσίασε ένα δικό του κομμάτι με το μπουζούκι του και η μαθήτρια Ελένη Αμπελά που με την κιθάρα της και με τη μελωδική φωνή τους συνεπήρε όλους .








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια