Τελετή λήξης του ευρωπαϊκού προγράμματος “Green out of the box”

 




Την Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του ευρωπαϊκού προγράμματος “Green out of the box”, στο κατάμεστο από μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς Αμφιθέατρο της Κοβενταρίου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης. Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον οργανισμό νεολαίας "GO Alive" με έδρα την Κοζάνη, σε συνεργασία με τη Δ.Δ.Ε. Π.Ε. Κοζάνης, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος EUTEENS4GREEN. Στην τελετή παραβρέθηκε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης, κα Βασιλική Βόντσα, η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού, κα Όλγα Πουταχίδου και σύσσωμη η “πράσινη ομάδα” της #GoAlive Κοζάνης.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν στο ευρύτερο κοινό, τα αποτελέσματα των προκλήσεων-περιβαλλοντικών δράσεων όλων των σχολικών μονάδων που συμμετείχαν. Συνολικά στο πρόγραμμα πήραν μέρος 10 σχολικές μονάδες της Δ.Δ.Ε. Π.Ε. Κοζάνης, 300 μαθητές/τριες και 60 εκπαιδευτικοί. Οι μαθητές/τριες παρουσίασαν με ενθουσιασμό τις πρωτότυπες περιβαλλοντικές δράσεις τους και τα έργα που δημιούργησαν και ανέλυσαν τον τρόπο που εργάστηκαν το διάστημα των δύο εβδομάδων, που είχαν στη διάθεσή τους, προκειμένου να φέρουν εις πέρας την περιβαλλοντική πρόκληση που παρέλαβαν από το προηγούμενο σχολείο.

Μέσω της συμμετοχής, της πραγματοποίησης των δράσεων και της διάχυσης των αποτελεσμάτων τους στην κοινωνία, ενισχύθηκε η κατανόηση των αρχών της αειφορίας, του οικολογικού γραμματισμού και της ανάπτυξης των ικανοτήτων που απαιτούνται για ένα βιώσιμο μέλλον.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια