«Καλλιόπη Βέττα: Να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια του τραγικού θανάτου του εργαζόμενου»

 Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα με αφορμή το θανατηφόρο δυστύχημα εργαζομένου κατά την διάρκεια διάνοιξης δρόμου για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών, δήλωσε:


«Ο τραγικός θάνατος του εργαζόμενου κατά την διάρκεια πρόδρομων έργων για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Βέρμιο, γεμίζει θλίψη και οδύνη όλη την τοπική κοινωνία.

Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια και την συμπαράσταση στους οικείους και τους αγαπημένους του, όπως και τους συνάδερφους του.

Είναι σαφές ότι το τραγικό συμβάν δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης και εργαλειοποίησης. Ωστόσο, πρέπει επίσης να τονιστεί πως η φρενήρης και άτακτη χωροθέτηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Δυτική Μακεδονία εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για το περιβάλλον, την ήπια ανάπτυξη, τα συμφέροντα του πρωτογενούς τομέα. Πρέπει, επιτέλους, να ανοίξουμε την συζήτηση και να βάλουμε όρια σε μια εξέλιξη που οδηγεί, δυστυχώς, και σε απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Ειδικά σε ένα περιβάλλον που, λόγω πολιτικών επιλογών και της αποψίλωσης της Επιθεώρησης Εργασίας, είναι ανεπαρκές για την προστασία των εργαζομένων.


Καλώ τα αρμόδια όργανα να ελέγξουν άμεσα τις συνθήκες του δυστυχήματος και να παρουσιάσουν το πόρισμά τους. Η δικαιοσύνη και η απόδοση τυχόν ευθυνών είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής και μνήμης στον εκλιπόντα, αλλά και απέναντι σε όλους όσους πέθαναν σε εργασιακούς χώρους στην πατρίδα μας»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια