Γιάννης Τερνενόπουλος: Η «Κοζανίτικη Αποκριά» : Ένας Πολιτιστικός Θησαυρός που όλοι πρέπει να Ανακαλύψουν!!!

 


Η «Κοζανίτικη Αποκριά» αποτελεί έναν από τους πιο παραδοσιακούς και πνευματώδεις εορτασμούς στην Ελλάδα. Με μια ιστορία που χρονολογείται αιώνες πριν, αποτελεί μια γιορτή που εξελίσσεται συνεχώς μέσα στο χρόνο, συγκεντρώνει και ενώνει ανθρώπους από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ξεχωριστή όλων λόγω των «Φανών» της. Με μοναδικές παραδόσεις, εντυπωσιακά κοστούμια και παρελάσεις πλούσιες σε χρώμα και μουσική, αποτελεί έναν ανεκτίμητο πολιτιστικό θησαυρό.Για να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο αυτή η πολιτιστική κληρονομιά και να προσελκύσει ακόμα περισσότερους επισκέπτες και τουρίστες, το Επιμελητήριο Κοζάνης οφείλει να συνεργάζεται αδιάκοπα με όλους τους τοπικούς φορείς προς όφελος της «Κοζανίτικης Αποκριάς» και της περιοχής, δουλεύοντας συνεχώς για την :

Τουριστική Προβολή: Συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές για τη προώθηση της «Κοζανίτικης Αποκριάς» και του Καρναβαλιού ως τουριστικού προορισμού. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη δημιουργία τουριστικών πακέτων, διαφημιστικών καμπανιών και προώθησης σε ευρωπαϊκό & διεθνές επίπεδο. Ενίσχυση των προσπαθειών για τη διεθνή προβολή της «Κοζανίτικης Αποκριάς» μέσω των νέων και σύγχρονων Τεχνολογιών και μέσω συμμετοχής σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις  και προωθητικές εκστρατείες σε κοινωνικά δίκτυα.

Ανάπτυξη Τουριστικής Υποδομής: Επένδυση στην ανάπτυξη της τουριστικής υποδομής, συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων, εστιατορίων, καφετεριών και καταστημάτων για να υποδεχθούν  τους επισκέπτες με άνεση και ποιότητα.

Οργάνωση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων: Διοργάνωση παράλληλων με τους «Φανούς» πολιτιστικών εκδηλώσεων και εκθέσεων κατά τη διάρκεια της, προσφέροντας έτσι στους επισκέπτες μια πλήρη εμπειρία της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Υποστήριξη Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων: Το Επιμελητήριο Κοζάνης πρέπει να παρέχει συνεχή και ουσιαστική υποστήριξη σε τοπικές επιχειρήσεις που θέλουν να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις και πωλήσεις κατά τη διάρκεια της «Κοζανίτικης Αποκριάς».

Συνεργασία με τον Ιδιωτικό Τομέα:  Ενθάρρυνση της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα για τη δημιουργία πακέτων ταξιδίων, εκδρομών και ειδικών προσφορών για τους επισκέπτες της «Κοζανίτικης Αποκριάς».

Υποδομές και Ασφάλεια: Συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές για τη βελτίωση των υποδομών και την ενίσχυση της ασφάλειας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, προκειμένου να διασφαλίζεται η άνετη και ασφαλής συμμετοχή των επισκεπτών.

Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τους τοπικούς επιχειρηματίες και εργαζόμενους σχετικά με τη βελτίωση των υπηρεσιών και την ανάπτυξη επιχειρηματικών ευκαιριών κατά τη διάρκεια της «Κοζανίτικης Αποκριάς».

Η «Κοζανίτικη Αποκριά» είναι μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει την παράδοση, τον πολιτισμό και την κοινωνική διασκέδαση σε έναν αξέχαστο και ξεχωριστό εορτασμό και γι’αυτό οφείλουμε να διασφαλίσουμε όλοι μας ότι η «Κοζανίτικη Αποκριά» θα παραμείνει ένας ζωντανός και εξελισσόμενος πολιτιστικός θησαυρός για τις μελλοντικές γενιές. 

Εύχομαι από καρδιάς, Καλή Αποκριά, με υγεία και πολύ κέφι!!

Ιωάννης Τερνενόπουλος Υποψήφιος  Πρόεδρος  για το ΕΒΕ Κοζάνης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια