Νίκησε η συμμετοχή των παιδιών...Είδαν τον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής

 


Με κύριο χαρακτηριστικό τη μεγάλη συμμετοχή παιδιών, διεξήχθη ο Περιφερειακός διαγωνισμός ρομποτικής στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, σήμερα το πρωί στο Βιοκλιματικό Σχολικό Συγκρότημα στην ΖΕΠ Κοζάνης.


Ο Διαγωνισμός δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να έλθουν σε επαφή με τον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής, και με την ενασχόλησή τους αυτή να αναπτύξουν το ταλέντο, τη φαντασία, τις ικανότητες και δεξιότητες τους. Αποτελεί ένα δυναμικό μαθησιακό εργαλείο, για να κατανοήσουν οι μαθητές τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς, να μάθουν να σκέφτονται ως μηχανικοί, να αναπτύξουν την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων, να διευρύνουν τη δημιουργικότητά τους, ώστε να γίνουν ενεργοί πολίτες του αύριο.

Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν ομάδες μαθητών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Οι ομάδες που θα διακριθούν θα συμμετάσχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί 30 και 31 Μαρτίου στο Γήπεδο Tae Kwon DO στην Αθήνα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια