‘Μάλωσαν” για το όνομα….του φανού. Στα ‘μαχαίρια’ Πολιτιστικός σύλλογος Άνω Κώμης και “Λάκκους Τ’ Μαγγαν” - ‘Καλές αποκριές σιουρδ’…”, με “πειράγματα...’

 


Η ανάρτηση μέλους της ομάδας στο φεις μπουκ του “Λάκκου Τ’ Μαγγαν”

¨Ολα τα έχουμε δει. Αλλά παραποίηση και κλοπή ονομασίας Φανού δεν θυμάμαι ποτέ!!! Εύχομαι η λαοπρόβλητος νομομαθής διοικησις να μεριμνήσει για τα νόμιμα:
"Χρήση, που μπορεί να οδηγήσει σε σύγχυση, είναι η αυτούσια μίμηση και η παραποίηση, δηλαδή η χρησιμοποίηση με μικρές μεταβολές, που δεν αρκούν για να αποτραπεί η σύγχυση. Έτσι, η παραποίηση μπορεί να είναι οπτική, ηχητική, εννοιολογική ή και συνειρμική, τον δε κίνδυνο σύγχυσης μπορεί να δημιουργήσει η ομοιότητα λέξεων ή και αριθμών, που αποτελούν το γνώρισμα, εικόνων, ήχων, σχημάτων, χρωμάτων, σχεδίων, συσκευασιών, διαφημίσεων. Σημασία έχει η γενική εντύπωση, που δημιουργείται, ενώ ο κίνδυνος σύγχυσης δεν αποκλείεται, όταν η χρησιμοποίηση γίνεται με μικρές παραλλαγές (ΑΠ 1409/1980). Κίνδυνος σύγχυσης υπάρχει, όταν, λόγω ομοιότητας δύο ονομασιών Φανών, μπορεί να δημιουργηθεί παραπλάνηση στους συναλλακτικούς κύκλους και συγκεκριμένα σε ένα όχι εντελώς ασήμαντο μέρος των καρναβαλιστών όσον αφορά στην προέλευση των υπηρεσιών από ορισμένο Φανό, είτε στην ταυτότητα του, είτε στην ύπαρξη σχέσης συνεργασίας μεταξύ των δύο αυτών (Μι τσ Βαντσίωται?). Τέτοια σύγχυση πρέπει να αποφεύγεται, διότι ο σαφής σκοπός του νομοθέτη είναι, να αποτρέπονται πεπλανημένες εντυπώσεις ως προς τη δραστηριότητα ενος Φανού και εκμετάλλευση της καλής της φήμης από άλλον (Φανό).


Η Ανακοίνωση -απάντηση του πολιτιστικού συλλόγου Ανω Κώμης

ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ: Ο φανός «Τ’ ΜΑΓΓΑΝ» που ανάβει στην Άνω-Κώμη, έχει πάρει το όνομα του από την συγκεκριμένη γειτονιά εδώ και πάρα πολλά χρόνια (από τις Σαράντα Βάντσες ακόμα). Όσα χρόνια έχει ανάψει, έτσι λεγόταν και ουδεμία σχέση έχει με τον Κοζανίτικο φανό «Λάκκος Τ’Μαγγαν» , μιας και δεν έχουμε ούτε είχαμε ποτέ λάκκο. Οποιοσδήποτε έχει αμφιβολίες, μπορεί να ζητήσει να δει το τοπογραφικό. Καλό θα ήταν πριν προβούμε σε τέτοιου είδους δημοσιεύσεις και σε σύγκριση δυο φανών, ο ένας με συμμετοχή 1.000-2.000 άτομα και ο άλλος 100-200 άτομα, κατηγορόντας μάλιστα, να ενημερωνόμαστε λίγο πιο σωστά!
Καλές Αποκριες σιουρδ’ !!!









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια