Σχόλιο του Π. Κουκουλόπουλου για την πορεία του ΑΕΠ, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 4ο τρίμηνο 2023

 
«Στο 2% έκλεισε η ανάπτυξη το 2023, αισθητά χαμηλότερα από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού που την τοποθετούσαν στο 2,4%. Ο κύριος λόγος της απόκλισης εντοπίζεται στην πτώση των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου, αλλά και στο επίμονο έλλειμμα στο εξωτερικό ισοζύγιο.

Κάπου εδώ μπαίνουν τίτλοι τέλους στους ισχυρισμούς της Κυβέρνησης περί δήθεν ελληνικού “θαύματος”, καθώς αποδεικνύεται ότι η βελτίωση των βασικών δημοσιονομικών μεγεθών οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στον πληθωρισμό που συμπιέζει αφόρητα τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Η μονοσήμαντη στήριξη της ανάπτυξης στην κατανάλωση, στον τουρισμό και στο real estate, παράλληλα με το “παρκάρισμα” των ευρωπαϊκών κονδυλίων στις τράπεζες και την προκλητική εύνοια του ολιγοπωλίου της ενέργειας, είναι επιλογή της Κυβέρνησης και αποδεικνύεται αδιέξοδη. Είναι μια πολιτική που ευνοεί λίγους και πλήττει τα συμφέροντα των πολλών, υποθηκεύοντας τις προοπτικές της Χώρας.

Η κριτική του ΠΑΣΟΚ που καταλόγισε άγνοια κινδύνου στην Κυβέρνηση κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, δικαιώνεται πολύ γρήγορα από τα γεγονότα. Κυρίως όμως δικαιώνονται οι προτάσεις και οι πρωτοβουλίες μας, που τεκμηριωμένα και ρεαλιστικά συγκροτούν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την πατρίδα και τους πολίτες της.»Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια