2ο Επαγγελματικό Λύκειο Κοζάνης «Γυναίκες: Ισότητα, Δικαιώματα και Ελπίδα»
Στις 8 Μαρτίου 2024, το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Κοζάνης, «Υποψήφιο Σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» και η ομάδα EPAS,διοργάνωσε μία εκδήλωση τιμής στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με τίτλο: « Γυναίκες: Ισότητα, Δικαιώματα και Ελπίδα».Η ισότητα των φύλων αποτελεί μία από τις θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ένα τεράστιο ζητούμενο για όλους μας. Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια,ο δρόμος προς την ουσιαστική ισότητα είναι μακρύς όπως αποδεικνύεται και από τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Δείκτη Ισότητας της Ελλάδας, τα οποία και παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση.

Ήταν ιδιαίτερα τιμητική η παρουσία και ο χαιρετισμός των κυρίων Βέττα Καλλιόπης, Bουλευτή Ν.Κοζάνης, Καρυπίδου Αλέκας, Προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Κοζάνης και ο χαιρετισμός με επιστολή της κ. Σπυράκη Μαρίας, Ευρωβουλευτή. Την εκδήλωσε πλαισίωσαν οι ομιλίες της κ. Ζούρκα Στεφανίας, Δικηγόρου Junior Project Manager στο Clube, η οποία επισήμανε την κατοχύρωση της ισότητας ως προνόμιο και ως ζητούμενο και της κ. Γρηγοριάδου Κέλλυς, εκδότρια του περιοδικού Together Free press, η οποία, βιωματικά, αναφέρθηκε στα στερεότυπα που αφορούν το φύλο και στα στερεότυπα σε σχέση με την ηλικία. Στις παραδοχές σε σχέση με το φύλο και πως αυτές τελικά διαμορφώνουν και καθορίζουν τις επαγγελματικές επιλογές μας και τις επιλογές σπουδών αναφέρθηκε και η Δρ. Βόντσα Βασιλική, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης κατά τη διάρκεια συνέντευξης με θέμα «Φύλο και Εκπαίδευση», μέρος της οποίας προβλήθηκε στην εκδήλωση.

Ήταν μία μέρα που επισήμανε την αναγκαιότητα να ενώσουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας για να γιορτάσουμε, να εμπνεύσουμε και να δράσουμε για έναν κόσμο πιο ισότιμο και δίκαιο για όλους! Σας ευχαριστούμε όλους και όλες!
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια