Κοκκαλιάρης: «Ύψιστο χρέος μας η διαφύλαξη της συλλογικής μνήμης και της διατήρησης των αξιών και ιδανικών που κληρονομήσαμε» - Το μήνυμα του Δημάρχου Κοζάνης για την 25η Μαρτίου

 

 

Ημερομηνία ορόσημο για τον Ελληνισμό αποτελεί η 25η Μαρτίου, σηματοδοτώντας την αρχή του τέλους του τουρκικού ζυγού, που έφερε η νικηφόρα Εθνεγερσία του 1821. Έχοντας ως ιδανικά τον άσβεστο πόθο για λευτεριά και την αδάμαστη πατριωτική γενναιότητα, οι ηρωικοί πρόγονοί μας πολέμησαν και θυσιάστηκαν με ομοψυχία και αυταπάρνηση, για την ανεξαρτησία του Έθνους μας.

 

Παράλληλα, η 25η Μαρτίου συμβολίζει μία σπουδαία ημέρα για τον Χριστιανισμό και την Ορθοδοξία, ενσαρκώνοντας την ελπιδοφόρα και χαρμόσυνη είδηση της έλευσης του Κυρίου, με την κορυφαία εκκλησιαστική θεομητορική γιορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου.

 

Ύψιστο χρέος μας η διαφύλαξη της συλλογικής μνήμης και της διατήρησης των αξιών και ιδανικών που κληρονομήσαμε καθώς οι αρετές που διέπουν την Ημέρα της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας όπως είναι η ενότητα, η ομοψυχία, η συστράτευση και η σύμπνοια, θα πρέπει να είναι για όλους εμάς, οδηγός του σήμερα και του αύριο, πάντα με τη βοήθεια της εορτάζουσας και αγαπημένης μας Παναγιάς.

 

Εύχομαι από τα βάθη τα ψυχής μου σε όλες τις Κοζανίτισσες και όλους τους Κοζανίτες, Χρόνια Πολλά και Πάντα Ελεύθεροι, θαυμάζοντας και χειροκροτώντας αύριο από κοντά τα παιδιά μας, στην μεγάλη παρέλαση.

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια