1η Συνάντηση Συμβουλευτικής Γονέων του Γυμνασίου Κρόκου

1η Συνάντηση Συμβουλευτικής Γονέων του Γυμνασίου Κρόκου

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου στο Γυμνάσιο Κρόκου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη συνάντηση Συμβουλευτικής των γονέων με θέμα «Εφηβεία, καζάνι που βράζει». Ομιλήτρια ήταν η Ψυχολόγος-Κοινωνιολόγος MScΠαιδοψυχολογίας, κυρία Όλγα Πουταχίδου.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία και τη στήριξη της η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης, κυρία Βασιλική Βόντσα, η οποία ενεργά και ουσιαστικά στέκεται δίπλα στο έργο τόσο των εκπαιδευτικών, όσο και των γονέων για την πρόοδο και την ισορροπημένη ψυχοπνευματική ανάπτυξη των μαθητών και μαθητριών. Ανάλογη ήταν η παρότρυνση και η καθοδήγηση από τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης και Παιδαγωγικής Ευθύνης του Γυμνασίου Κρόκου, την κυρία Αγνή Παπακώστα.
     Οι γονείς ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του Διευθυντή, κυρίου Χρήστου Κεχαγιά και του Συλλόγου Διδασκόντων με γνώμονα τη συμπόρευση των εκπαιδευτικών και των γονέων για την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών και μαθητριών. Προσήλθαν με την ευαισθησία και το ενδιαφέρον που τους χαρακτηρίζει και συμμετείχαν στη συμβουλευτική Γονέων επικοινωνώντας και αλληλεπιδρώντας δημιουργικά. Με αφόρμηση την επιστημονικά εμπεριστατωμένη  ομιλία της κυρίας Πουταχίδου ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος, διατυπώθηκαν οι απορίες, οι ανησυχίες των γονέων που αντάλλαξαν απόψεις με απώτερο σκοπό την αλληλοστήριξη για την ισορροπημένη πνευματική, ψυχολογική ανάπτυξη των μαθητών και μαθητριών,οι οποίοι διανύουν την καθοριστική και απαιτητική περίοδο της εφηβείας.
Οι συμμετέχοντες γονείς είχαν  την ευκαιρία:
Να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με την ψυχοσυναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη του εφήβου
Να μάθουν τρόπους να επικοινωνούν αποτελεσματικά και να επιλύουν συγκρούσεις αρνητικών συμπεριφορών
Να εκθέσουν τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς τους
Τα συμπεράσματα υπήρξαν θετικά και οι γονείς με θέρμη εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τη συνέχιση των συναντήσεων Συμβουλευτικής στο Γυμνάσιο Κρόκου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια