Χρήστος Ελευθερίου: Είμαστε εδώ για να παλέψουμε και να συμπαρασταθούμε στον αγώνα των ιδιοκτητών φορτηγών

 
Στο πλευρό των ιδιοκτητών φορτηγών στάθηκε ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου, στο πλαίσιο της κινητοποίησης τους που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 στην είσοδο της πόλης των Σερβίων, διεκδικώντας τη συμμετοχή τους στη μεταφορά του λιγνίτη από το ορυχείο της ΜΕΤΕ προς τον ΑΗΣ Μελίτης.

Ο Δήμαρχος Σερβίων κατά τη συνομιλία του με τους ιδιοκτήτες των φορτηγών, εξέφρασε την άποψη πως οι κινητοποιήσεις αποτελούν ουσιαστικά μονόδρομο για τους ίδιους, προκειμένου να διασφαλίσουν την ίδια τους την επιβίωση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως: «Η περιοχή μας βρίσκεται σε σταθερή πορεία υποβάθμισης. Το κλείσιμο του ορυχείου της ΛΑΡΚΟ, οι διακοπές απορρόφησης λιγνίτη προς τις μονάδες της ΔΕΗ από το ορυχείο της ΜΕΤΕ στο Προσήλιο καθώς και το κλείσιμο της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων είναι διαδοχικές «ταφόπλακες» για τους ανθρώπους των μεταφορών, ενισχύοντας έτσι το αίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στον τόπο μας. Είμαστε εδώ για να παλέψουμε και να συμπαρασταθούμε στον αγώνα τους».


Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο δρομολόγιο μεταφοράς λιγνίτη από τη ΜΕΤΕ προς τον ΑΗΣ Μελίτης έγινε στις 4 Νοεμβρίου του 2023 και έκτοτε οι οδηγοί βλέπουν ακινητοποιημένα τα φορτηγά τους


Η Δημοτική Αρχή κατανοώντας τη σημασία του ρόλου των ιδιοκτητών φορτηγών στην οικονομία της περιοχής, στηρίζει αμέριστα τις κινητοποιήσεις και θα σταθεί αρωγός προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα δίκαια αιτήματά τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια