Ανθρώπινες συντάξεις και δωρεάν υγεία...Στο πόδι οι συνταξιούχοι της Κοζάνης

 
Με σύνθημα ανθρώπινες συντάξεις και δωρεάν υγεία, πραγματοποιήθηκε η διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, το πρωί της Πέμπτης. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία έως το νοσοκομείο, όπου εκεί το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κοζάνης και των Κ.Υ., συμμετείχε στην 24ωρη Πανελλαδική Πανυγειονομική Κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως τόνισαν στο «Θ» οι συνταξιούχοι «Δεικδικούμε Δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος. Εξασφάλιση από το κράτος δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους».

Επίσης

Πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των άλλων μονάδων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, στα δημόσια νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και στις άλλες μονάδες Υγείας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών.

Να μην κλείσει ή συγχωνευτεί κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας. Να επαναλειτουργήσουν πλήρως τα νοσοκομεία και το σύνολο των δομών που έκλεισαν λόγω περικοπών.

Να αναπτυχθεί επιτέλους η πάγια ανάγκη της λειτουργίας Αιμοδυναμικής κλινικής στο Μαμάτσιο Νοσοκομείο Κοζάνης, το οποίο θα καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες των ασθενών της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Κατάργηση κάθε είδους πληρωμής στην Υγεία για όλο τον λαό.

Απολύτως δωρεάν, με 100% κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό, φάρμακα, θεραπείες, σύγχρονα θεραπευτικά μέσα, τεχνολογικά βοηθήματα για όλους με κανένα όριο, πλαφόν ή αποκλεισμό σε ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους, Έλληνες ή μετανάστες.

Πλήρης στελέχωση του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό, σύμφωνα με τις ανάγκες. Ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ, με ανάπτυξη του αναγκαίου αριθμού ασθενοφόρων μέσων επίγειων – πλωτών – εναέριων. Στελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας συντήρησης του στόλου με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.

Καμιά ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Αγροτικά ιατρεία στελεχωμένα και σε όλα τα χωριά.

Να οργανωθεί ιδιαίτερη φροντίδα με υγειονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους, τους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες και τους νεφροπαθείς.

Δημόσιο και δωρεάν πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»για όλους (χωρίς πλαφόν, εξαιρέσεις και περικοπές), με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.

Δωρεάν μετακίνηση των ασθενών και των συνοδών τους.

Δημιουργία δημόσιων δομών και οίκων ευγηρίας για την τρίτη ηλικία.

Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που να συνδέονται με όλες τις βαθμίδες του δημόσιου συστήματος Υγείας και να παρέχονται δωρεάν.

Όχι στην κατάργηση των ειδικών ψυχιατρικών νοσοκομείων.Θανάσης Τέγος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια