Η "γέρο-γέφυρα" του Βενέτικου χρειάζεται "άμεση ενίσχυση" σύμφωνα με τον Χάρη Γκοβεδάρο


Άμεση ενίσχυση χρειάζεται η γέφυρα του Βενέτικου σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη τεχνικών έργων Χάρη Γκοβεδάρο 

"Στη γέφυρα του Βενέτικου δεν έχει γίνει καμία συντήρηση του φορέα από την κατασκευή της, εξήντα και πλέον χρόνια πριν και χρήζει άμεσης ενίσχυσης.

Η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή δημοπράτησε το Δεκέμβριο του 2023 το έργο "Αποκατάσταση φέρουσας ικανότητας και ενίσχυση της γέφυρας του Βενέτικου ποταμού" στο οποίο έχει προκύψει ανάδοχος και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης.
Το χρονοδιάγραμμα του έργου προβλέπει περάτωση εργασιών σε 18 μήνες ένα διάστημα το οποίο θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε κατά πολύ σε συνεννόηση με τον ανάδοχο και την επιβλέπουσα υπηρεσία, με σκοπό η γέφυρα να παραδοθεί όσο το δυνατόν νωρίτερα ενισχυμένη και ασφαλής σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη.
 Έως τότε το μέγιστο επιτρεπόμενο φορτίο βαρέων οχημάτων έχει οριστεί στους 40 tn και παρακαλούνται οι οδηγοί να το τηρούν απαρέγκλιτα.
Η νέα Περιφερειακή Αρχή έχει ως προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών και επαγγελματιών που διέρχονται μέσω του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου και σε αυτό το πλαίσιο θα αναλάβει πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα."

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια