Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες- Κατάληψη του κτηρίου της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας

 
Σε δίωρη κατάληψη του κτηρίου της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας στην Κοζάνη, προχώρησαν την Τετάρτη οι αγρότες της περιοχής μας.
 Την έμπρακτη συμπαράστασή του στα αιτήματα του κλάδου των αγροτών εξέφρασε ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ με την παρουσία του στην κινητοποίηση.


“O πρωτογενής τομέας χρειάζεται την προσοχή και την υποστήριξη της πολιτείας, ώστε να διασφαλιστεί το αυτονόητο, τόσο για τους ίδιους όσο και για τους πολίτες – καταναλωτές.
Το δίκαιο των αιτημάτων είναι προφανές. Άλλο τόσο προφανής θα πρέπει να είναι και η διάθεση για την ανάταξη ενός κλάδου που συμβάλει τα μέγιστα, ώστε να διασφαλίζεται η επάρκεια και να γυρίζει ο αναπτυξιακός τροχός.
Η αποδόμηση του κλάδου των αγροτών μαζί με τα δεινά της απολιγνιτοποίησης είναι «κακά μαντάτα» που φέρνουν την περιοχή μας αλλά και τη χώρα ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην κατάρρευση.
Η ανεξέλεγκτη και άναρχη επέκταση των Φωτοβολταϊκών που φυτρώνουν σαν μανιτάρια στην περιοχή μας, στερεί ζωτικό χώρο αγροτικής και κτηνοτροφικής γης, με απόρροια τη μείωση του πρωτογενούς και απαραίτητου τομέα της αγροτοκτηνοτροφικής απασχόλησης, ακόμα και σε νέους ανθρώπους, οι οποίοι ελέω απολιγνιτοποίησης θα ήθελαν να δοκιμάσουν εκεί μια διέξοδο.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον κλάδο των αγροτών και θα βρίσκεται δίπλα τους στον σημαντικό αγώνα που κάνουν, καθώς και σε όποιες κινήσεις αποφασίσουν στο μέλλον.”, τονίζει ο Σπάρτακος.
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια