Όμορφα λόγια για τον γιατρό Αλέξανδρο Λαιόπουλο...


"Τάδε έφη"
ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ – 
ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!   

Σε μία από τις Μεγαλύτερες γιορτές της ορθοδοξίας ημέρα της "Υπαπαντής του Κυρίου " απονεμήθηκε ΑΝΤΙΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ από τον Δέσποτα Σερβίων -Κοζάνης ένεκα τιμής στον Ιατρόν Α. Λαιόπουλο γεννηθείς και κατοικοεδρεύοντα εις τα Σέρβια Ν. Κοζάνης . 
Επειδή ήμουν νοσηλεύτρια ,επι 35 συναπτά έτη και συνεργάστηκα μαζί του ,ως εκ τούτου, έχω άποψη για τις Ιατρικές υπηρεσίες υγείας που προσέφερε στον άρρωστο. 
 Επιβάλλεται να συγχαρούμε τον συντοπίτη μου και να τον ευχαριστήσουμε από καρδιάς, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στον Κ. Αλέξανδρο Λαιόπουλο ,προερχόμενος από οικογένεια μεσαίας τάξης των Σερβίων Ν. Κοζάνης, για την
 «Επιστημονική του επάρκεια, την συνέπειά του, το ήθος του, την ΑΝΘΡΩΠΙΑ του, την ανιδιοτελή και ανυστερόβουλη προσφορά , την φιλότητά του και τέλος την Ευαισθησία που τον διέκρινε, ως προς τον παράγοντα άρρωστο - άνθρωπο, επι 30 συναπτά έτη . Σπούδασε στη Ιατρική σχολή Αθηνών και αποφοίτησε ως "ΑΡΙΣΤΟΣ"
Εχρημάτισε ως Ιατρός παθολόγος ,στο Νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού "Ερρίκος Ντινάν" Αθηνών.
Διορίστηκε αξιοκρατικά στο Μαμάτσειο Νοσ. Κοζάνης όπου συνεργαστήκαμε επι σειρά ετών ΑΨΟΓΑ.

Το Νοσοκομείο έχασε έναν λαμπρό επιστήμονα, όταν μετατέθηκε στην θέση του Διευθυντού στο Κέντρο Υγείας Σερβίων.

Το "ουδέν κακόν αμιγές καλού " το τοποθετώ εδώ, για τα υπόλοιπα χρόνια της Ιατρικής καριέρας του, διότι πολλάκις με αυτοθυσία και πέραν της καθημερινής του ενασχόλησης στο πλαίσιο των καθηκόντων του, ακούραστος ων, τιμώντας τον όρκο του Ιπποκράτη, με ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπο του, έτρεχε στα κακοτράχαλα από δρόμους χωριά κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, σε επείγοντα περιστατικά βοηθώντας τους ανήμπορους πολίτες στις οικείες τους αφιλοκερδώς!!  

Αντλούσε δύναμη από τον ίδιο του τον εαυτό, ταγμένος στον λαό της Κωμόπολης Σερβίων!! 

Φορώντας εξ΄ υπαρχής της καριέρας του, την ιατρικήν μπλούζα ,την έβγαλε από πάνω του όταν ήλθε η ώρα της συνταξιοδότησής του ! 

Δεν ήξερε εάν είναι αυγή εάν είναι μέρα ,εάν είναι νύχτα ,ήταν επι το έργο..  
Αυτό και εάν δεν ξεπερνά... τα ανθρώπινα όρια... 

Η άριστη περίθαλψη που προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια στα παιδιά μου, στους γονείς , στους συμπολίτες μου με κάνει να αισθάνομαι ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ 

Ειλικρινά δεν ξέρω να σας απαντήσω, εάν για όλα αυτά, υπήρξε Η θα υπάρξει αμοιβή... 
Αυτό όμως που ξέρω ο,τι η αμοιβή είναι η ηθική ικανοποίηση και όχι η χρηματική..
Εκ μέρους όλων των Σερβιωτών:
 Σας ευχαριστούμε από καρδιάς Γιατρέ μας  
Κωνσταντινιά Ντέμου 
"Μακεδόνισσα"   


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια