Κοπή πίτας οικολογικής κίνησης

Ανάρτηση του προέδρου της κίνησης Λάζαρου Τσικριτζή 
Ωραία περάσαμε χτες σε μια ΟΙΚΟλογική – ΟΙΚΟγενειακή σύναξη στον Ψηλό ΑιΛιά, όπου μαζευτήκαμε καμιά 80ριά άτομα, σαν μια δεμένη παρέα, για να κόψουμε την πίτα μας
Το μενού της εκδήλωσης περιλάμβανε: μπουφέ traditional + Άργανα + ανακοινώσεις + χαμπάρια.
Μπουφές: Γιαπράκια, πίτες αλμυρές και γλυκές (με παρά!) home made, αλλά και πίτες ..εξωκοινοβουλευτικές, κεφτέδες με κρομμύδια, σαρμαδάκια, σπεντζοφάι, μπομπότα, ομελέτες, σαλάτες, κρασιά και τσίπουρα (home made και πάλι), ρεβανί, τιραμισού και ρυζόγαλο. Δεν μας έλλειψε τίποτα, αλλά και δεν απόμ’νιν τίποτα ! 
Όργανα: πέντε !! Δυο μπουζούκια, μια κιθάρα, ένα βιολί, ένα ντέφι. Σε τρία διαφορετικά ρεπερτόρια. Δεν προλάβαιναν να πάρουν ανάσα τα μπουζούκια, ξεκινούσε το βιολί, ενώ η κιθάρα έπαιζε σε δυο ταμπλό. Ζουρλαμός ! Τρεις τουλάχιστον τραγουδίστριες που δεν παρέλειπαν κάθε τόσο να ρίχνονται μαζί με τους άλλους χορευτές/ χορεύτριες.
Ανακοινώσεις -εξελίξεις : 
1) Αρχαιρεσίες και ανανέωση της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης στα τέλη Φλεβάρη. Στο νέο Δ.Σ αναμένεται να εκλεγούν 4-5 νέα μέλη που θα αντικαταστήσουν την «παλιά φρουρά». Τόπο στα νιάτα ! 
2) Ιδιαίτερη υποστήριξη στις ενεργειακές κοινότητες. Τρία στελέχη της Κίνησης πρωτοστατούν ήδη σε ισάριθμες κοινότητες, ενώ παράλληλα χτίζουν το Δίκτυο ενεργειακών κοινοτήτων Δυτ. Μακεδονίας με πρωτοβουλία κυρίως του Λ. Ιωαννίδη, ο οποίος θα είναι υποψήφιος και στο νέο Δ.Σ. 
3) Συμβολή μελών της Οικολογικής Κίνησης στο πανελλαδικό εγχείρημα να ξεπεραστεί η πολυδιάσπαση του οικολογικού χώρου και να υπάρξει ενιαίο πράσινο ψηφοδέλτιο στις Ευρωεκλογές. 
Ευχαριστούμε το κόσμο που μας τίμησε και ιδιαιτέρως όσους / όσες έβαλαν πλάτη με τα μαγειρέματα, τα μουσικά τους όργανα και τα τραγούδια της παρέας.
Καλή μας χρονιά !
Οικολογική Κίνηση Κοζάνης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια