Η δημοτική κίνηση Κοζάνης στηρίζει τους αγρότες

Στήριξη στα δίκαια αιτήματα των αγροτών

Το «μπλόκο» των αγροτών και των ιδιοκτητών φορτηγών στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας επισκέφθηκε σήμερα ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» Χάρης Κουζιάκης, στο οποίο να σημειωθεί ότι η κίνηση πεζών και οχημάτων διενεργείται κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα.
 Συνομίλησε με τους αγρότες και με τον εκπρόσωπό τους Στάθη Πασχαλίδη αλλά και με τον εκπρόσωπο των ιδιοκτητών φορτηγών Λουκά Ζαρογιάννη. Άκουσε με προσοχή τα προβλήματά τους που είναι και σοβαρά και επείγοντα και απειλούν την ίδια τους την ύπαρξη ως επαγγελματιών αλλά και την οικονομική τους βιωσιμότητα. 
Ο πρωτογενής τομέας μπορεί, με προϋποθέσεις να αποτελέσει μία διέξοδο και εναλλακτική μορφή οικονομικής ανάπτυξης για την περιοχή μετά το τέλος του λιγνίτη και ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπισθεί και όχι ως παρίας των κυβερνητικών επιλογών.
Ο ρόλος του Α΄βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορεί σε τέτοια ζητήματα να μην είναι αποφασιστικής σημασίας αλλά σίγουρα μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά και να μετατραπεί σε μοχλό πίεσης για την εξεύρεση των ευνοϊκότερων λύσεων για όλους και αυτό υποσχέθηκε ο Χάρης Κουζιάκης ότι θα τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια