Στο πόδι...οι δικαστικοί υπάλληλοι Κοζάνης-Εορδαίας- Διεκδικούμε να μην καταργηθεί – συγχωνευθεί καμία δικαστική υπηρεσία

 

 



Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Κοζάνης προχώρησε σε συμβολικό κλείσιμο του Δικαστικού Μεγάρου Κοζάνης και Εορδαίας

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Κοζάνης, συντασσόμενος με το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Δ.Υ.Ε.), στα πλαίσια των κινητοποιήσεων , ενόψει του Νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του Δικαστικού Χάρτη της Χώρας, (Βλ. ΑΠ76/19-2-2024 ανακοίνωση), πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας συμβολικό κλείσιμο του Δικαστικού Μεγάρου Κοζάνης και Εορδαίας, κατά το δίωρο της διακοπής εργασιών (9:00- 11:00).

 

Το επικείμενο Νομοσχέδιο Αναμόρφωσης του Δικαστικού Χάρτη αποτελεί ένα θέμα που αφορά όλους μας, καθώς επηρεάζει άμεσα την αποτελεσματικότητα του δικαστικού συστήματος.

Κλείνουν δικαστικά καταστήματα με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η καθημερινότητα των δικαστικών υπαλλήλων και των οικογενειών τους και το σημαντικότερο όλων είναι ότι πλήττεται η προσβασιμότητα και η άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών. Ήδη έχει προηγηθεί συγχώνευση τοπικών Ειρηνοδικείων της περιφέρειας του Πρωτοδικείου Κοζάνης.

Στόχος του νομοσχεδίου είναι η επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, η οποία όμως δεν προκύπτει από την αλλαγή του δικαστικού χάρτη, αλλά πρωτίστως από την επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών των δικαστηρίων.

Μια από τις κύριες ανάγκες είναι η πραγματοποίηση μαζικών προσλήψεων δικαστικών υπαλλήλων. Απαιτείται επείγουσα δράση για να καλυφθεί η έλλειψη προσωπικού και να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των δικαστηρίων.
Διεκδικούμε να μην καταργηθεί – συγχωνευθεί καμία δικαστική υπηρεσία

Διεκδικούμε ακόμη την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος των ειδικών συνθηκών, έτσι ώστε να αντικατοπτρίζεται η σημασία και η ευθύνη του έργου των δικαστικών υπαλλήλων.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Κοζάνης

Η Πρόεδρος Η Γραμματέας

Κυριακή Τσαλικίδου Ελένη Ντένα


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια