Ξεκινά η εκπόνηση της κυκλοφοριακής μελέτης για την πόλη της Κοζάνης

 Ξεκινά η εκπόνηση της κυκλοφοριακής μελέτης 
για την πόλη της Κοζάνης

Το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινά η εκπόνηση της κυκλοφοριακής μελέτης για την πόλη της Κοζάνης. Μιας μελέτης που περιλαμβανόταν στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2023 και για την οποία ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι διαγωνιστικές διαδικασίες και η ανάθεσή της έγινε σε συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής στις 22 Δεκεμβρίου.

Η κυκλοφοριακή μελέτη ανατέθηκε και θα εκπονηθεί σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.

Στα τέλη του 2023 εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υποδομών το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για το Δήμο Κοζάνης, συνεπώς υπάρχει μία στόχευση, υπάρχει μία κατεύθυνση για τα ζητήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η κυκλοφοριακή μελέτη.

Βεβαίως, ο κεντρικός στόχος που καλούνται να υπηρετήσουν τόσο το ΣΒΑΚ όσο και η κυκλοφοριακή μελέτη, πέρα από τις ομαλές συνθήκες κυκλοφορίας, είναι η επίτευξη των στόχων της κλιματικής ουδετερότητας που είναι ο κεντρικός πολιτικός στόχος του Δήμου Κοζάνης για το 2030, δεδομένου ότι ο Δήμος περιλαμβάνεται στις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρώπης έως το 2030.

Επισημαίνεται ότι τα οχήματα, η κυκλοφορία, συμβάλλουν σε ποσοστό υψηλότερο του 20% στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

#ΛάζαροςΜαλούτας #LazarosMaloutas #Ενότητα #enotita #ΜαζίΜπορούμε

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια