Πατουλίδου και Πύρρος Δήμας στην Κοζάνη-Εκπαιδευτική διημερίδα με θέμα: «Το ευ αγωνίζεσθαι ασπίδα στην οπαδική βία»

 


Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τους Δήμους Κοζάνης και Εορδαίας και τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φυσικής Αγωγής Π.Ε Κοζάνης, διοργανώνουν εκπαιδευτική διημερίδα με θέμα: «Το ευ αγωνίζεσθαι ασπίδα στην οπαδική βία», στις 28 Φεβρουαρίου 2024 , στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού (Φιλίππου Β΄ 30) Κοζάνης και στις 29 Φεβρουαρίου 2024 στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας (Περγάμου 62-66) και ώρα 10:00 – 13:00.


Η διημερίδα πραγματοποιείται κατά την περίοδο που διεξάγονται οι Πανελλήνιοι Αθλητικοί Μαθητικοί Αγώνες και πλήθος μαθητών και μαθητριών των σχολείων μας αγωνίζονται στα σχολικά πρωταθλήματα. Έτσι, η διημερίδα έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και φορείς στα θέματα που αφορούν αφενός το ευ αγωνίζεσθαι και αφετέρου την εκδήλωση των νοσηρών φαινομένων της οπαδικής βίας.

Η καλή φυσική κατάσταση, η αρμονία σώματος και ψυχής, η αρετή και η δικαιοσύνη, ο αυτοέλεγχος και ο σεβασμός των αντιπάλων και βέβαια η αποδοχή της νίκης και της ήττας είναι οι αρχές και οι αξίες, που διέπουν το αθλητικό ιδεώδες. Οι αρχές αυτές μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν παράγοντα πρόληψης και αποφυγής της οπαδικής βίας, των άγριων και επιθετικών συλλογικών συμπεριφορών στα γήπεδα, του φανατισμού κατά των αντιπάλων και των ακραίων αντιδράσεων κατά των οπαδών άλλων ομάδων.

Καλούνται, λοιπόν, όλοι οι κοινωνικοί εταίροι, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, αθλητές, αθλητικά σωματεία, να συνεργαστούν για να παραμείνουν οι αθλητικοί χώροι και οι αθλητικοί αγώνες τόποι χαράς, φιλίας και γιορτής και όχι τόποι σύγκρουσης και διαμάχης. Με τις εισηγήσεις της διημερίδας επιδιώκεται να παραμείνουν οι μαθητές φίλαθλοι και όχι φανατικοί οπαδοί.

Εισηγητές/τριες στη διημερίδα θα είναι ο κ. Κερερές Δημήτριος, Διευθυντής
Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., ο κ. Πύρρος Δήμας, τετράκις
Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών, η κα Πατουλίδου Παρασκευή (Βούλα),
Ολυμπιονίκης Στίβου, Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης,
ο κ. Θεοδωράκης Ιωάννης, Καθηγητής Αθλητικής Ψυχολογίας, Μέλος του
Συμβουλίου Διοίκησης και πρώην Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων στο
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο κ. Παλαμάς Αθανάσιος, Σύμβουλος Εκπαίδευσης
Φυσικής Αγωγής Κοζάνης, ο κ. Καμπανός Αριστείδης, Τομεάρχης Ευαισθητοποίησης
κατά της Αθλητικής Βίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο κ.
Ουσταγιαννίδης Παντελής, Αστυνομικός Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης.

Η διημερίδα θα είναι ανοιχτή προς το κοινό και θα αναρτηθεί στο κανάλι της Δ.Δ.Ε. Π.Ε Κοζάνης, στο YOUTUBE, ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθησή της, μετά το πέρας της, στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/@user-kr3dp8yc6q/streamsΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια