Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Στα μπλόκα δοκιμάζονται οι αντοχές μιας κοινωνίας: των παραγωγών και των καταναλωτών



Κανένας δεν αντέχει. Οι μεν το κόστος παραγωγής, οι δε το κόστος αγοράς. Οι μεν το δικαίωμα τους στην εργασία, και όλοι μαζί το δικαίωμα τους να επιβιώνουν με αξιοπρέπεια. Μήπως τελικά ο στόχος είναι να τα παρατήσουν οι αγρότες για να δοθεί η γη για φωτοβολταϊκά. 
Πώς αλλιώς οι επιδοτήσεις μειώνονται 41% για τους κτηνοτρόφους και τους γεωργούς και μηδενίζονται το 2030, ενώ την ίδια στιγμή δίνονται αφιδώς Γη Νερά και Επιδοτήσεις εκκατομυρίων ευρώ σε πέντε ομίλους για να κάνουν φωτοβολταϊκά σε παραγωγική γη;;; Ένα παράδειγμα: αντί να δοθούν στους αγρότες μας τα 21000 στρ στο ορυχείο Αμυνταίου όπως ορίζει ο Νόμος, για να παράγουν προϊόντα και να δώσουν δουλειές, δίνονται στους Γερμανούς μετόχους της Δεη Ανανεώσιμες και μαζί τους χαρίζουν και ~200εκ απο το Ταμείο Ανάκαμψης για να κάνουν τα φωτοβολταϊκά τους και να κερδίζουν οι λίγοι ιδιώτες μέτοχοι.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Πέμπτης έχει ιστορική βαρύτητα. Ή θα αφήσουμε ένα έγκλημα να ολοκληρωθεί σε βάρος του τόπου μας ή θα ορθώσουμε ανάστημα για να το σταματήσουμε! Ή θα ζήσουμε όλοι μαζί ή θα φύγουν και οι λίγοι που έμειναν ακόμη…. Ο καιρός που το θέμα έκλεινε με ένα ραντεβού στον υπουργό και μια επιστολή έχει παρέλθει. Είναι η ώρα των πράξεων

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια