Εξιχνιάσθηκαν 7 περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων

 


Έχουν θράσος: Εξιχνιάσθηκαν 7 περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων


Εξιχνιάσθηκαν, έπειτα από επισταμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, -7- περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης, εκ των οποίων -3- τετελεσμένες και -4- σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν την 12, 14 και 16 Φεβρουαρίου του 2024 σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων, σε περιοχές της Κατερίνης, της Καρδίτσας και της Κοζάνης, αντίστοιχα.


Ειδικότερα, την 16-02-2024 απογευματινές ώρες από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) του Αστυνομικού Τμήματος Κοζάνης, συνελήφθη 52χρονος αλλοδαπός, ο οποίος δραστηριοποιούνταν στις τηλεφωνικές απάτες, έχοντας το ρόλο του «εισπράκτορα».

Σε βάρος του ανωτέρω σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα κατά συναυτουργία και κατ ́ εξακολούθηση, ενώ αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ακόμη -3- συνεργών του, -2- ανδρών και -1- γυναίκας.

Αναλυτικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε την 16-02-2024 το απόγευμα, ύστερα από καταγγελίες -4- πολιτών στην πόλη της Κοζάνης, οι οποίοι δέχθηκαν τηλεφωνήματα από άγνωστους, που προσποιούνταν ότι είναι αστυνομικοί και τους ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου συγγενικά τους πρόσωπα να αποφύγουν τις συνέπειες του νόμου, ύστερα από σοβαρό τροχαίο ατύχημα, που δήθεν είχαν προκαλέσει, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.


Ωστόσο, την 16-02-2024 οι συνεργοί του 52χρονου εξαπάτησαν 74χρονη ημεδαπή στη πόλη της Κοζάνης, οι οποίοι αφού επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί της και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, με το πρόσχημα ότι προτίθενται να υποθάλψουν συγγενικό της πρόσωπο (υιό της), το οποίο έχει προκαλέσει θανατηφόρο ατύχημα, απαίτησαν μεγάλο χρη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια