Τι πρέπει να προσέχουν και να εφαρμόζουν τα καταστήματα εστίασης στους διανομείς

 


Κοινή ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ των υπουργιών Εργασίας – Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη υποχρεώνει τους εργοδότες σε αυστηρότατη και λεπτομερή εφαρμογή των μέτρων που προβλέπονται για την ασφάλεια των Ντελιβεράδων. Ήδη τα πρόστιμα που προβλέπονται ανά περίπτωση είναι από 500 έως 50.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νομοθεσία είναι αυστηρότατη, που ήδη επιχειρήσεις εξοντώθηκαν από τα βαριά πρόστιμα και άλλες έκλεισαν.

Δυστυχώς επανειλημμένα στις ενημερώσεις σας έχουμε τονίσει την επικινδυνότητα που διατρέχει η επιχείρηση από την μη σχολαστική εφαρμογή των μέτρων. Τελευταία στην ΕΣΤΙΑΣΗ και ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ και ειδικά στις πιτσαρίες –σουβλατζίδικα και καφέ οι έλεγχοι είναι εντατικότατοι και σχολαστικοί.


Επίσης, επισημαίνουμε εκείνα που συνήθως ελέγχονται.

Ο Εργοδότης υποχρεούται να

ΠΑΡΕΧΕΙ:

  1. Κράνος – αδιάβροχα – γάντια – πανωφόρι και αντανακλαστικό γιλέκο είτε είναι μισθωτοί, είτε εργάζονται σε 2 πλατφόρμες.

  2. Τα μεταφορικά μέσα πρέπει να διαθέτουν άδεια σε ισχύ – πινακίδα κυκλοφορίας – Ασφαλιστήριο – Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου και απόδειξη πληρωμών τελών κυκλοφορίας .

  3. Να είναι δηλωμένα στο Εργάνη τα μεταφορικά μέσα.

  4. Πιστοποιητικά υγείας – Πιστοποιητικά ΕΦΕΤ.

  5. Γραπτή εκτίμηση κινδύνου (Μελέτη Επικινδυνότητας) στην οποία καταγράφονται οι κίνδυνοι στους οποίους εκτίθενται οι εργαζόμενοι:

  6. Να καταρτίζει προγράμματα προληπτικής δράσης για να βελτιώνει τις συνθήκες εργασίας

  7. Τήρηση βιβλίου Ατυχημάτων

  8. Προσοχή εάν ο Ντελιβεράς χρησιμοποιεί δικής του ιδιοκτησίας μεταφορικό μέσο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ υποχρεούται να καταβάλλει ΜΗΝΙΑΙΑ αποζημίωση χρήσης και συντήρησης του οχήματος.

  9. Η Αποζημίωση ισοδυναμεί με 15% του νόμιμου κατώτατου μισθού. Η αποζημίωση αποτυπώνεται με εκκαθαριστικά σημειώματα ΑΠΟΔΟΧΩΝ και δεν υπόκειται σε κρατήσεις.

.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ -
ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ
ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
<<ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.>>

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια