Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η αγορά ακινήτου για την αποκατάσταση και επέκταση του Δημαρχείου Σερβίων

 


Κατά πλειοψηφία πέρασε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, η απόφαση για την αγορά του ακινήτου, που ανήκει στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, για την υλοποίηση του μεγάλου έργου της αποκατάστασης και επέκτασης του Δημαρχείου Σερβίων, έπειτα και από την καταστροφική πυρκαγιά που είχε ως αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του πρώτου ορόφου του ιστορικού κτιρίου που είχε χτιστεί το 1936.

Η συνολική δαπάνη του έργου για την αποκατάσταση και επέκταση του Δημαρχείου Σερβίων, ανέρχεται στα 2.500.000 ευρώ (με ΦΠΑ) και περιλαμβάνει τόσο την μελέτη όσο και την αποκατάσταση και κατασκευή της νέας πτέρυγας του Δημαρχείου η οποία θα καλυφθεί, έπειτα και από την δέσμευση του Υπουργείου Εσωτερικών, μέσω του ΕΠΑ 2021-2025, με κεντρικό στόχο να δημιουργηθεί και να αποδοθεί στους πολίτες ένας χώρος πολυλειτουργικός και ικανός να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες.

Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου μετά το πέρας του Δημοτικού Συμβουλίου τόνισε πως: «Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκατάσταση του καμένου Δημαρχείου Σερβίων ξεκίνησε με τη σημερινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απευθείας αγορά ακινήτου από τον Δήμο Σερβίων με σκοπό την επέκταση του Δημαρχείου. Το Δημοτικό Συμβούλιο έπραξε το χρέος του. Αναμένουμε αμεσότατα την κεντρική εξουσία να πράξει αναλόγως».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια