Καλλιόπη Βέττα: Ο τουρισμός και ο πολιτισμός πρέπει να λειτουργούν σε μια αμοιβαία επωφελή συνθήκη»

 

 


Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα πραγματοποίησε ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε ειδική εκδήλωση με θέμα: «Βιώσιμος και Ανθεκτικός Τουρισμός- Ευκαιρίες και προκλήσεις για την Ελλάδα».

 

Την εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε η Ευρωβουλευτής κ. Έλενα Κουντουρά, Συντονίστρια της LEFT στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού TRAN του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συντόνισε ο Κοζανίτης κ. Κώστας Σιαμπανόπουλος, συνεργάτης της Ευρωομάδας της LEFT, ενώ συμμετείχαν με ομιλίες και παρεμβάσεις, οι:


 • István Ujhelyi, Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού TRAN του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

 • Ana-Claudia Tapardel, Πρώην Ευρωβουλευτής και πρώην Πρόεδρος του Intergroup for EU Tourism

 • Eduardo Santander, Εκτελεστικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων (ETC)

 • Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ)

 • Μάριος Καμμένος, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων  ΗΑΤΤΑ και  Ταμίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων και Tour Operators,  ECTAA, μέλος των εκτελεστικών συμβουλίων των δύο οργανισμών.

  Η κ. Βέττα, στην ομιλία της με τίτλο "Η κρίσιμη σύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό για βιώσιμους και ανθεκτικούς προορισμούς - Η περίπτωση της Ελλάδας", αναφέρθηκε σε ζητήματα ανθεκτικότητας και βιωσιμότητας σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

  Όπως ανέφερε, σε μια περίοδο συνεχών προκλήσεων, η σύνδεση αυτή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για μια μεσογειακή χώρα όπως η Ελλάδα, όπου η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη συναρτάται ευθέως με την προστασία και ανάδειξη του πλούσιου πολιτιστικού και φυσικού περιβάλλοντος.

  Στη συνέχεια, περιέγραψε εκτενώς τις έννοιες και το περιεχόμενο της βιωσιμότητας, ενώ έκανε ειδική επισήμανση στο γεγονός ότι ο πολιτιστικός τουρισμός διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον τομέα της εργασίας, καθώς εξασφαλίζει έσοδα και θέσεις εργασίας σε πόλεις και περιφέρειες ενώ μπορεί, μέσα από στοχευμένες δράσεις, να «ζωντανέψει» περιοχές της χώρας που βρίσκονται στο περιθώριο της τουριστικής δραστηριότητας και να συμβάλει στην εξομάλυνση της εποχικότητας.


Κλείνοντας, η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ανέφερε ότι ο πολιτισμός και ο τουρισμός στην Ελλάδα πρέπει να λειτουργούν σε μια αμοιβαία επωφελή σχέση, με ανάπτυξη των υποδομών στα σημεία ενδιαφέροντος, προσφορά νέων προϊόντων στους επισκέπτες, αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς και με συμμετοχή των φορέων και των τοπικών κοινωνικών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων που αφορούν τον τόπο τους.    


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια