ΠΦΣ: Σεμινάρια για τις δυσκολίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες φαρμακοποιοί. Τι δηλώνει η Τερέζα Χαραμή

 


Μια σειρά δράσεων έχουν σκοπό την ενδυνάμωση των γυναικών φαρμακοποιών και την καλλιέργεια ήπιων δεξιοτήτων για να διαχειριστούν καλύτερα την επαγγελματική και προσωπική ζωή τους

Στις πολλαπλές επαγγελματικές, οικογενειακές, κοινωνικές και προσωπικές προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι γυναίκες φαρμακοποιοί στοχεύει μια σειρά πρωτοβουλιών του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Το επάγγελμα του φαρμακοποιού είναι απαιτητικό, έχει άγχος, ευθύνη, πολύωρη εργασία και νυχτερινή, όταν το φαρμακείο διανυκτερεύει. Παράλληλα, οι γυναίκες μεγαλώνουν τα παιδιά τους και προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της οικογένειας, όπως και τις προσωπικές τους ανάγκες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ οι γυναίκες είναι μειοψηφία, παρά το γεγονός ότι εκπροσωπούν το μεγαλύτερο ποσοστό του κλάδου.

O Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, αναγνωρίζοντας όλα τα παραπάνω, προχωρά σε δράσεις που έχουν ως σκοπό την αναγνώριση της προσφοράς των γυναικών στον κλάδο, την ενδυνάμωση των γυναικών φαρμακοποιών και την καλλιέργεια ήπιων δεξιοτήτων για να διαχειριστούν καλύτερα την επαγγελματική και προσωπική ζωή τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η φαρμακοποιός, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης και μέλος ΔΣ του ΠΦΣ, Τερέζα Χαραμή, η ανάγκη έχει προκύψει από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες φαρμακοποιοί, ασκώντας ένα επάγγελμα-λειτούργημα «τόσο multitasking που είναι εύκολο να οδηγηθείς σε burnout. Όρθια στον πάγκο για εκτέλεση συνταγών, παροχή συμβουλών, διενέργεια εμβολιασμών, αγωνία για την εύρεση ελλειπτικών φαρμάκων, οικονομική διαχείριση του φαρμακείου, διαχείριση προσωπικού, εφημερίες και διανυκτερεύσεις, διαρκής επιμόρφωση κ.α. Και το πρόβλημα ξεκινάει όταν πρέπει να προσθέσεις σε όλα αυτά (με ένα ωράριο εργασίας αδιαμφισβήτητα δύσκολο) την εγκυμοσύνη, τη μητρότητα, το θηλασμό, τη φροντίδα της οικογένειας, την ανατροφή των παιδιών και τις προσωπικές ανάγκες κάθε γυναίκας».

www.ygeiamou.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια