Εκδήλωση με θέμα «Ο Γαστρονομικός Πολιτισμός της Δυτικής Μακεδονίας», στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

 

Το λογοτεχνικό περιοδικό & φορέας Πολιτισμού «Παρέμβαση» διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Ο Γαστρονομικός Πολιτισμός της Δυτικής Μακεδονίας», την Τρίτη 23 Ιανουαρίου, ώρα 6.30 μ.μ., στο Φουαγιέ της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Κοζάνης, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης, καθώς και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης. Τίθεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού. Εντάσσεται στη δράση «Ο Πολιτισμός της Δυτικής Μακεδονίας ως φορέας βιώσιμης ανάπτυξης».

Εισηγητές: Ματίνα Τσικριτζή - Μόμτσιου, Καθηγήτρια Ξένων Γλωσσών, Συλλογέας Λαογραφικού και Γλωσσολογικού Υλικού: «Η Εθιμική Γαστρονομία ως μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Τόπου»

Τοπικές γεύσεις παρουσιάζουν οι Σύλλογοι:

Σύλλογος Γρεβενιωτών «Αιμιλιανός» Γρεβενά

Αθανάσιος Χριστόπουλος Καστοριά

Λάκκος τ΄ Μάγγαν Κοζάνη

Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινα

Χορευτικός Όμιλος Ποντίων «Αντάμωμαν»

Μικρασιατικός Σύλλογος Π.Ε. Κοζάνης

Την εκδήλωση πλαισιώνει μουσικά η Ορχήστρα Παραδοσιακής & Λαϊκής μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης. Παρουσιάζει η Δήμητρα Καραγιάννη.


Ευγενικοί Χορηγοί: Κτήμα Βογιατζή, Τσίπουρο 11

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το διαδίκτυο, στο https://www.facebook.com/paremvasiculture

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια