Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στηρίζει την Κυβέρνηση και στοχοποιεί αγωνιστές

 Δεν προξενεί καμία εντύπωση ότι για μια ακόμα φορά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη Δυτική Μακεδονία στηρίζει άκριτα τις επιλογές της Κυβέρνησης της ΝΔ. Αυτή τη φορά, τα τέκνα της Δεξιάς τάσσονται υπέρ της καταστρατήγησης του Συντάγματος (άρθρο 16) και της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων. Παραβλέπουν, ωστόσο, τα παιδιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πως η πλειονότητα αυτών προέρχεται από λαϊκές οικογένειες και σπουδάζει σε δημόσια Πανεπιστήμια. Αν δεν υπήρχαν τα τελευταία, οι σπουδές για νέους και νέες της δικής τους τάξης θα ήταν άπιαστο όνειρο.

Αδιαφορούν τα παιδιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις χιλιάδων φοιτητών και φοιτητριών, εκπαιδευτικών και ανθρώπων του μόχθου ενάντια στην ιδιωτική Παιδεία και τα σχέδια της Κυβέρνησης για την ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημιακών Σχολών.

Αμφισβητούν ταυτόχρονα το δικαίωμα των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων και ολόκληρου του λαού να αγωνίζεται για αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.

Στο πλαίσιο αυτό, βγήκαν δημόσια και κατήγγειλαν τη συμμετοχή εργαζομένων και συνταξιούχων σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε στην Κοζάνη από φοιτητικούς συλλόγους ενάντια στην ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφία από τη συγκέντρωση με κυκλωμένα τα πρόσωπα αγωνιστών μεγαλύτερης ηλικίας, ωσάν οι τελευταίοι να υπέπεσαν σε κάποιο ατόπημα που συμμετείχαν μαζί με τα παιδιά τους ενάντια στις επιλογές της Κυβέρνησης για τον περαιτέρω ταξικό διαχωρισμό των μαθητών, των φοιτητών και των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων.

Σε αντιστοιχία με τις πρακτικές των ιδεολογικών τους προγόνων που κατέδιδαν τους αγωνιστές στην κατοχή φορώντας κουκούλες, τα παιδιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες «κυκλώνοντας» τα πρόσωπα όσων παλεύουν ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης για την αποδιάρθρωση της Δημόσιας παιδείας προς όφελος της Ιδιωτικής.

Καταδικάζουμε τις πρακτικές των «σύγχρονων κουκουλοφόρων» και καλούμε τις μαθήτριες και τους μαθητές, τις φοιτήτριες και τους φοιτητές, τους συνταξιούχους και όλο τον λαό να πυκνώσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της Δημόσιας Παιδείας.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ


Κοζάνη 16 /1/2024

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια