Η ΤΕ Κοζάνης και η ΚΟΒ Αιανής του ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη τον Ζήση Ντιντίνο

 
Η ΤΕ Κοζάνης και η ΚΟΒ Αιανής του ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη το σ. Ζήση Ντιντίνο που έφυγε χθες 30/1 από τη ζωή, 85 χρονών, μετά από προβλήματα που αντιμετώπιζε με την υγεία του.

Ο σ. Ζήσης,οικοδόμος στο επάγγελμα, ήταν παιδί εργατικής-αγροτικής οικογένειας. Απόγονος κομμουνιστή αγωνιστή του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΔΣΕ με εξορίες και φυλακές. Σε αυτή την περίοδο αν και σε πολύ μικρή ηλικία συντηρούσε την οικογένεια. Οι κυβερνήσεις της αστικής τάξης δήμευσαν όλη την περιουσία της οικογένειας για την οποία πάλευε μέχρι τέλους να την επανακτήσει.

Με αυτή την παρακαταθήκη έγινε μέλος του ΚΚΕ το 1974 στην προσπάθεια ανασυγκρότησής του. Το σπίτι του ήταν τα πρώτα γραφεία του κόμματος και της ΚΝΕ στην Αιανή. Υπηρέτησε το κόμμα από στελεχικές θέσεις ως μέλος της Ν.Ε. Κοζάνης ,της ΑΕ Κοζάνης και Γραμματέας της ΚΟΒ Αιανής. Στην κρίση του κόμματος το 1991 συνέβαλε στο να διατηρήσει το κόμμα τα κομμουνιστικά χαρακτηριστικά αποτελώντας παράδειγμα για τους νεώτερους συντρόφους. Διάβαζε και διακινούσε την ΚΟΜΕΠ και το Ριζοσπάστη , άλλα και άλλα βιβλία αν και δεν τελείωσε το δημοτικό λόγω των κυνηγητών της οικογένειάς του και με απλά λόγια τα εξηγούσε στον περίγυρό του. Συμμετείχε σε όλες τις δραστηριότητες του κόμματος και του κινήματος μέχρι που του επέτρεπαν οι δυνάμεις του.

Η ΤΕ Κοζάνης και η ΚΟΒ Αιανής του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε όλους τους οικείους του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια